Na přípravu jídla borůvková buchta se zakysanou smetanou budeme potřebovat:
170 g Hery, 170 g cukru krupice, 3 vejce, 3 lžíce oleje, 5 lžic vody, 150 g hladké mouky, 70 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 zakysaná smetana, borůvky (čerstvé nebo zmrazené)
Postup přípravy:
Heru ušleháme s cukrem krupice, přidáme vejce, olej a po lžících přidáváme vodu a šleháme do pěny.
Poté přimícháme obě mouky smíchané s kypřicím práškem a přimícháváme smetanu.
Hmotu nalijeme na plech a posypeme borůvkami obalenými v hladké mouce (nebudou tak propadávat těstem na dno).
Vložíme do trouby předem vyhřáté na 220 °C, po vložení zmírníme teplotu na cca 180 °C a pečeme 30-40 minut.
Další články
Staročeské buchty pečeme dozlatova.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem který umícháme v lázni.
Francouzské brambory se smetanou posypeme nastrouhaným sýrem.
Kostkový cukr je již v současnosti na celém světě samozřejmost.
Sůl je minerál v podobě krystalů.
Brambory s tvarohem podáváme s kyselým mlékem.
Křepelčí vejce vařená na tvrdo 3 až 5 minut.
Mléko se konzumuje ponejvíce kravské.
Buchta s meruňkami a tvarohem je pečená ve formě.
Kynuté buchty s meruňkami pečeme dozlatova.
Extra panenský olivový olej je potravina typická pro středomořské kuchyně.
Špagety carbonara se smetanou podáváme zasypané parmezánem.
Buchtičky s krémem který vaříme do zhoustnutí.
Borůvková buchta dvou barev.
Cuketová polévka se smetanou která ji zjemní.
Borůvková buchta se zakysanou smetanou je recept na jídlo, které naplní čich lahodnou vůní a ústa radostí ze své chuti.