Oko

Francouzské brambory se smetanou

Recepty na jídla z brambor.

Na přípravu jídla francouzské brambory se smetanou budeme potřebovat:
2 kg brambor, 1 balíček mražené zeleniny, 300 g uzeného masa, 2 papriky, 2 ks smetana 12%, 2 cibule, 4 vejce, mletý černý pepř, sůl

Postup přípravy:
Očištěné brambory nakrájíme na kolečka. Na kolečka nakrájíme i cibuli a na nudličky nebo na kostičky papriku. Vejce uvaříme natvrdo.

Připravené ingredience prokládáme do pekáče jednu vrstvu na druhou. Nejdřív brambory, cibuli, uzené maso, papriku, vejce, mraženou zeleninu, sůl a mletý pepř.

Jako poslední vrstvu použijeme brambory, osolíme, opepříme a pak zalijeme smetanou. Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme pomalu asi 1 hodinu. Ke konci pečení můžeme lehce posypat nastrouhaným sýrem.


Další články

Cuketová polévka se smetanou z mladé cukety.
Grilovaná cuketa se hodí jako příloha ke grilovanému masu.
Francouzské brambory se zelím pečeme při 180 °C asi hodinu.
Sůl bez níž si už život nedovedeme představit.
Kolumbovo vejce je symbolický název pro problém s řešením zdánlivě jednoduchým, které vyžaduje důvtip.
Olivový olej je typickou součástí středomořských kuchyní.
Brambory se pěstují v téměř všech zemích světa.
Cuketová omáčka se smetanou a těstovinami.
Francouzské brambory s mletým masem necháme cca 40 minut zapéct.
Arašídový olej má vysoký obsah vitaminu E.
Pečené brambory v troubě podáváme s mlékem.
Francouzské brambory s cuketou

Francouzské brambory se smetanou jsou recept na jídlo, které zaplní stůl radostí z gejzíru svých chutí.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů