Na přípravu jídla dukátové buchtičky s vanilkovým krémem budeme potřebovat:
500 g polohrubé mouky, 30 g droždí, 30 g cukru, 200 ml mléka, 100 g másla, 4 žloutky, 50 g rozinek, sůl
Krém: 300 ml mléka, 2 žloutky, 1/2 balíčku vanilkového pudinku, 3 lžíce cukru, 1 balíček vanilkového cukru
Postup přípravy:
Mouku prosijeme do mísy, osolíme a přidáme cukr. Uprostřed vytvoříme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme trochu cukru, zalijeme několika lžícemi vlažného mléka a posypeme moukou. Po vykynutí smícháme s moukou, přilijeme mléko, přidáme rozehřáté máslo, žloutky a cukr.
Suroviny vypracujeme ve vláčné těsto, vmícháme omyté a osušené rozinky a necháme kynout. Z vykynutého těsta vyválíme cca 2 cm vysoký plát, ze kterého vykrajujeme asi 2 cm čtverce, zakulatíme je do tvaru buchtiček, vyrovnáme do dobře vymaštěného pekáče a potřeme rozpuštěným máslem. Necháme ještě chvíli vykynout.
Vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme dozlatova.
Dukátové buchtičky podáváme polité vanilkovým krémem: v troše studeného mléka rozmícháme vanilkový pudink, přidáme zbytek mléka, vanilkový cukr, cukr a rozšleháme se žloutky. Ve vodní lázni umícháme v hustý krém.
Další články
Havajské ostrovy mají teplé přímořské podnebí s množstvím slunečního záření.
Mléko se konzumuje nejvíce kravské.
Jak dlouho se mají vařit křepelčí vejce, 1,5-5 minut.
Kostkový cukr je již v současnosti na celém světě samozřejmost.
Extra panenský olivový olej je potravina typická pro středomořské kuchyně.
Buchty z borůvek necháme vykynout.
Kynuté višňové buchty můžeme i přelít pudinkem jako dukátové buchtičky.
Cuketová pizza připravená bez mouky se sýrem.
Křepelčí vejce vařená na tvrdo 3 až 5 minut.
Sůl je minerál v podobě krystalů.
Kustovnice čínská jsou červené podlouhlé bobule zvané také goji.
Buchtičky s krémem který vaříme do zhoustnutí.
Kynuté buchty s meruňkami pečeme dozlatova.
Kolumbovo vejce označuje problém se zdánlivě snadným řešením, které ale vyžaduje důvtip.
Zásadité potraviny aneb jak nezkysnout z jídla.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem jsou recept na jídlo, které naplní kuchyni radostí ze své chutě.