Na přípravu jídla staročeské buchty budeme potřebovat:
13 lžiček cukru krupice, 42 g droždí, 300 ml mléka, 700 g polohrubé mouky, 150 ml oleje, špetka soli, 2 vejce
Náplň do staročeských buchet: povidla, tvaroh nebo mletý mák
Postup přípravy:
Všechny suroviny smícháme a zaděláme těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí vytváříme z těsta buchty, plníme je náplní (povidly, tvarohem nebo mákem). Každou buchtu pomažeme lehce olejem a naskládáme je do pekáče. Buchty necháme ještě chvíli v pekáči vykynout a poté je v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Ještě horké je pak potřeme kouskem másla.
Další články
Křepelčí vejce na tvrdo jak je vařit.
Arašídové máslo je pokrm americké kuchyně.
Český král Václav IV vládl v nelehké době.
Majoránka zahradní je jednoletá bylina.
České buchty od babičky potíráme máslem.
Cuketová pizza bez mouky se sýrem.
Mléko se nejvíce konzumuje kravské.
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně.
Kynuté buchty s povidly pocukrujeme a můžeme vychutnat jejich chuť.
Kolumbovo vejce je problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Buchty s tvarohem který tvoří náplň.
Kostkový cukr je dnes již na celém světě samozřejmostí.
Sůl je minerál v podobě krystalů.
Jaký olej je nejlepší na smažení, odborníci preferují olej olivový.
Řepkový olej má pozitivní účinky na zdraví