Oko

Hrnkový knedlík recept

Recepty se různě připravují.

Postup přípravy: Smícháš jeden hrnek (obsah cca čtvrt litru) polohrubé mouky a jeden hrnek mléka, přidáš sůl, žloutek a jeden rohlík nakrájený na kostičky. Nakonec zamícháš sníh z bílku.

Dva hrnky vymažeš studeným tukem a rozdělíš do nich řidší těsto (zhruba do tří čtvrtin hrnečku). Vložíš do kastrolu s vařící vodou, vařící voda by měla sahat do půlky hrnečku. Vaří se půl hodiny. Potom se vyndají na podložku, nechají chvilku odstát a vyklopí.


Další články a recepty

Lahodně chutnající dušené hlávkové zelí se připravuje z hlávkového zelí, cibule a kmínu.

Borůvkami ochucené borůvkové knedlíky korunují stolování.

Kořením doplněné dušené červené zelí se najemno nastrouhá.

Během přípravy se švestkové knedlíky posypou kakaem, strouhaným perníkem a cukrem moučka.

Vychlazený vídeňský bramborový salát se podává v miskách.

Uvařené švestkové knedlíky tvarohové tvoří přední položku na seznamu knedlíkových jídel.

Mořské řasy byly jako první organismy schopny fotosyntézy.

Během přípravy se bramborový guláš dochutí salámem, cibulí, paprikou a majoránkou.

Chutné cuketové placičky mne zaujaly pojetím svého celkového vyznění.

Náležitě dochucená bramborová polévka tvoří jeden z pilířů pochutnání u prostřeného stolu.

Pokrm kedlubnové placičky se podává ozdobený.

Na jídelníčku si bramborový guláš získal své místo.

Hrnkový knedlík je recept na přípravu jídla.

Se šikovností připravené bramborové placičky se doplní špenátem nebo zelím.

Na přípravu jídla bramborové placky přijdou vhod vedle brambor také česneková pasta.

Na jídlo švestkové knedlíky z odpalovaného těsta se použijí čerstvé švestky.

Vařím a netajím při tom nadšení.

Dochucené chlupaté knedlíky se hodí k roli stylového jídla.

V polovině srpna nám již švestky běžně dozrávají.

Hrnkový knedlík v sobě spojuje chuť polohrubé mouky, mléka, žloutku a rohlíku.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů