Oko

Hovězí svíčková omáčka recept

Recepty se připravují na různé způsoby.

Postup přípravy: Větší kus masa ze svíčkové, falešné svíčkové nebo zadní kýty opečeme ze všech stran v kastrole na tuku (pro silnější žaludky i na rozškvařené slanině). Opečené maso se odloží na talíř.

Do výpeku se dá na kolečka nakrájená cibule, mrkev, petržel a celer, podusí a přidá bobkový list a divoké koření, zabalené v mulovém sáčku (pepř, nové koření, event. jalovec), a s ů l. Až výpek zčervená, zalije se vodou, může se přidat i kostka hovězího vývaru, maso se vrátí do hrnce a dusí na plotně nebo v troubě do měkka. Maso lépe změkne, když se do šťávy přidá trochu tuzemského.

Měkké maso se vyjme a nakrájí napříč vláknem na plátky.

Ze šťávy se vyndá koření, zelenina se rozmixuje a přidá trochu výběrové mouku (nemusí) a smetana. Podle chuti se může dochutit drceným tymiánem.

Klasickou přílohou jsou knedlíky, moderní přílohou těstoviny.


Další články a recepty

Náležitě dochucená sladkokyselá omáčka tvoří jeden z pilířů pohoštění.

Dochucená frankfurtská polévka s párkem korunuje svěží letní pochutnání.

Houbami doplněné hovězí Stroganov se uvaří a dochutí mletým pepřem.

Chutný hovězí hamburger mne zaujal svým stylem.

Lahodně chutnající koprová omáčka s vejcem se připravuje z mléka, kopru a trochy mouky.

Během přípravy se koprová omáčka s hovězím masem vaří v hrnci.

Během přípravy se frankfurtská polévka dochutí párky, nejlépe frankfurtskými.

Uvařená jihočeská kulajda tvoří základ pohoštění a stolování.

Marco Polo: Milion popisuje cestu středověkého cestovatele na východ.

Když je ještě zahřátá, koprová omáčka se podává na talířích doplněná knedlíky.

Na jídelníčku si zeleninová polévka získala své místo díky jemné chuti.

Na jídlo kapání do polévky se použijí mouka a vejce.

Vařím si svá oblíbená jídla.

Hovězí svíčková omáčka je recept na přípravu jídla z hovězího masa.

Na přípravu jídla svíčková z králíka přijdou vhod vedle králíka také cibule, zelenina halali a šlehačka.

Dochucené hovězí roštěnky se hodí pro roli oběda i večeře.

Pokrm tatarský biftek se podává ozdobený.

S fortelem hodným kuchaře připravené frankfurtské závitky se ze všech stran osmaží na tuku.

Hovězí svíčková omáčka v sobě pojí chuť hovězího masa, zeleniny a koření.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů