Oko

Sladkokyselá omáčka

K čemu se hodí ocet.

Na přípravu jídla sladkokyselá omáčka budeme potřebovat tyto suroviny:
1 hrnek ananasového kompotu, 1 hrnek vody, 1 chilli paprička, šťáva z limetky, 1/4 hrnku cukru, 1/4 hrnku octa, 2 lžíce rybí omáčky, 3 stroužky česneku, 1 lžíce kečupu, 2 lžíce kukuřičného škrobu

Postup přípravy receptu:
Ananasový kompot a chilli papričku rozmixujeme nahrubo, přidáme prolisovaný česnek, zakápneme limetovou šťávou, přilijeme rybí omáčku, ocet, přisypeme cukr a povaříme.

Můžeme přidat i několik lžic šťávy z ananasového kompotu. Pokud je omáčka příliš řídká, upravíme její hustotu přidáním kukuřičného škrobu a ještě povaříme.

Připravenou omáčku sterilujeme do sklenic nebo ji během několika dní zkonzumujeme.

Sladkokyselou omáčku podáváme k masu.


Další články

Domácí kondenzované mléko s vanilkovým cukrem a máslem.
Italská cuketová polévka chutná se smetanou.
Grilovaná pikantní medová žebra grilujeme na grilu.
Třešňová omáčka chuťově doplní pečená masa.
Cuketový kečup sterilujeme.
Cuketová omáčka na špagety s rajským protlakem.
Hořčicovo medová omáčka se hodí k těstovinám.
Domácí pařížská šlehačka kterou vyšleháme jako běžnou šlehačku.
Sterilované okurky zalijeme nálevem.
Sterilovaná cuketa jako okurky kterou uzavřeme a sterilujeme.
Italskou omáčku vydusíme na polovinu obsahu.
Sterilovaná cuketa pod maso s protlakem.
Sůl kamenná vytváří v přírodě velké krystaly.
Sterilovaná rajčata se hodí kupříkladu na přípravu rajské polévky.

Sladkokyselá omáčka patří mezi recepty, na jejichž přípravu se hodí ocet. Pozvěte ocet do kuchyně a na poličky spíže.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů