Kopr vonný a recepty s koprem.
Na přípravu jídla podle receptu koprová omáčka budeme potřebovat následující suroviny:
3 lžíce hladké mouky, 200 ml smetany, 3 lžíce oleje, 500 ml vepřového vývaru, 1 lžíce cukru krystal, 1 špetka soli, 1 lžíce octa, 1 hrst čerstvého kopru
Postup přípravy receptu:
Z oleje a hladké mouky si připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, rozšleháme a povaříme. Po 30 minutách varu přidáme ocet, podle potřeby přisolíme a omáčku přecedíme přes jemné sítko.
Omáčku zjemníme smetanou, necháme krátce přejít varem a nakonec do ní vmícháme přebraný, opraný a najemno nasekaný kopr.
Jako příloha se ke koprové omáčce hodí houskový knedlík a pečené hovězí maso.
Další články
Brambory s koprem a plátky másla.
Dušený kedluben s mrkví chutná s chlebem.
Pomazánka s koprem se hodí k namazání na chleba.
Cuketová polévka s koprem a mrkví.
České dušené zelí zaprášíme nakonec hladkou moukou.
Dušené kysané zelí dochutíme přísadami.
Italská omáčka se krátce sterilizuje.
Francouzské brambory se smetanou pečeme asi 1 hodinu.
Cuketový koláč se sýrem se doplní kolečky nakrájeného pórku.
Bramboračka s houbami recept na přípravu polévky.
Cuketové karbanátky se sýrem se podávají s bramborovou kaší.
Cuketová omáčka na špagety se uchovává zavíčkovaná ve sklenicích.
Koprová omáčka je jídlo, při jehož přípravě nalézá uplatnění kopr. Recept na koprovou omáčku rozvoní v kuchyni i jídelně vůně a chuti z domácí zeleninové zahrádky.
Jiné recepty:
Koprová polévka s bramborem a vejci.
Kopr v octu se solí.
Cuketa s koprem chutná s rýží nebo případně i s pečivem.