Oko

Svíčková z králíka

Králík a recepty z něj.

Na přípravu jídla podle receptu svíčková z králíka budeme potřebovat tyto suroviny:
Množství na 4 porce: 1 králíka, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, 1 sklenička sterilované zeleniny halali, olej, 1 kelímek šlehačky

Postup přípravy receptu:
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v hrnci na troše rozpáleného oleje. Když začne být cibule mírně zlatavá, přidáme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu a taktéž ji mírně orestujeme.

Když jsou cibule i slanina osmahnuté, přilijeme zeleninu halali, přidáme nahy z králíka, které zalijte vodou tak, aby bylo maso ponořené a necháme cca 1 hodinu (i více) vařit.

Když je králičí maso vařené, vyndáme ho a zeleninu rozmixujeme. Pokud bude omáčka řidší, rozmícháme si mouku v troše vody a můžeme s ní omáčku zahustit.

Poté vrátíme maso do omáčky a přilijeme šlehačku a vše necháme provařit.

Svíčkovou z králíka podáváme s houskovým knedlíkem.


Další články

Pečený králík se zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Špenátová pomazánka je ozdobená nakrájenými vejci.
Hovězí jazyk na smetaně chutná s bramborovou kaší.
Cuketové pyré chutná s vařenými brambory.
Pečený brambor v alobalu s kouskem bylinkového másla.
Dušený patizon na smetaně s česnekem a koprem nechte chvilku odležet.
Mangové pyré dochutíme tabascem a citronovou šťávou.
Králík na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem jako vhodnou přílohou.
Pečený králík na zelenině se peče za občasného podlévání.
Králík pečený na hořčici dozlatova.
Sladkokyselá omáčka se hodí k masu.
Cuketový bramborák pečený v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
Francouzské brambory se zelím chuťově i vizuálně doplní sekaná pažitka.
Králík na smetaně ke kterému do pekáče přidáme pokrájenou slaninu.

Svíčková z králíka se hodí k nasycení strávníků, naplnění vyhládlého žaludku a umí i pohladit nos i jazyk svou vůní a chutí.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů