Oko

Hovězí Stroganov recept

Tajemství chuti.

Na přípravu jídla podle receptu hovězí Stroganov budeme potřebovat tyto suroviny:
Množství na 4 porce: 500 g hovězí svíčkové, 4 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku, 2 jarní cibulky, 250 g hub, šťáva z poloviny citronu, 1/2 hrnku hovězího bujonu, 1/4 hrnku červeného suchého vína, 4 lžíce rajčatového protlaku, 200 g zakysané smetany, 1/2 lžičky mletého černého pepře, 2 lžičky soli, 2 lžíce nasekané pažitky

Postup přípravy receptu:
V hluboké pánvi necháme rozpustit máslo a lehce na něm zpěníme (cca 3 minuty) nadrobno pokrájenými cibulkami (pouze bílé části) s nadrobno nakrájeným česnekem. Po cca 3 minutách přidáme osolené a v hladké mouce obalené hovězí maso, které osmahneme z obou stran (5-10 minut). Poté přidáme rajčatový protlak, zalijeme červeným vínem a hovězím bujonem, přidáme na menší kousky nakrájené houby, zakápneme citronovou šťávou, zmírníme teplotu a 25-30 minut dusíme, až je maso měkké.

Nakonec přidáme zakysanou smetanu a dosolíme a dochutíme mletým pepřem.

Hovězí Stroganov podáváme s dušenou rýží, těstovinami tagliatelle nebo jinou vhodnou přílohou a při podávání posypeme nakrájenou pažitkou.


Další články a recepty

Rychlá čokoládová poleva z vodní lázně.
Rychlá cuketová polévka se sýrem.
Kynuté buchty se švestkami přiklopíme třemi polovinami švestek.
Cuketový guláš se zeleninou dochutíme špetkou majoránky.
Hovězí jazyk na smetaně se podává s bramborovou kaší.
Cuketová buchta se skořicí se nakonec pocukruje a podává.
Svíčková z králíka se nechá důkladně provařit.
Hovězí směs na špagety které posypeme sýrem.
Rychlá hrnková bublanina se porcuje ještě v pekáčku.
Rychlá falešná svíčková se při podávání doplní vařeným masem.
Bramborový guláš s párkem podáváme s pečivem jako přílohou.
Cuketová buchta s tvarohem se peče 35 až 40 minut.

Hovězí Stroganov je recept na přípravu jídla, které si můžete dopřávat během celého roku.

Výběr z receptů:

Hovězí ptáčky s rýží dochutíme solí a černým pepřem.

Cuketový guláš s krůtím masem dosolíme a dopepříme.

Kapucínský hovězí guláš má charakteristickou chuť.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů