Na přípravu jídla špagety aglio olio s česnekem a petrželkou budeme potřebovat:
Množství na 4 porce: 500 g špaget, 4 stroužky česneku, 100 ml olivového oleje, 1 hrnek petrželové nati, sůl, 100 g parmezánu
Postup přípravy:
Špagety uvaříme al dente.
V pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém osmažíme na tenké plátky nakrájený česnek (dbáme na to, aby česnek nezhořkl). Poté pánev odstraníme z ohně a česnek zlehka osolíme. Smícháme ho s petrželovou natí a uvařenými špagetami. Při podávání ozdobíme hoblinkami parmezánu.
Další články
Cuketa plněná šunkou se peče 10 minut.
Pepř bílý se získává z vyzrálých pepřových bobulí.
Červený pepř v kuchyni se vyznačuje lehce nasládlou chutí.
Špagety s cuketou a rajčaty ke kterým lze přidat balkánský sýr.
Olivový olej se začal lisovat již před osmi tisíci lety.
Špagety se sušenými rajčaty ještě teplé podáváme.
Recept na jídlo bramboračka s houbami které doplníme rozšlehaným vajíčkem.
Špenátové noky vkládáme do osolené vařící vody.
Cibule je nejčastěji zobrazovaná zelenina na malbách, které se dochovaly ze starého Egypta.
Rokfór je sýr, který pochází z francouzské vesnice Roquefort-sur-Soulzon.
Ovčí sýr dort z Casaru.
Špagety aglio olio
Špagety aglio olio s česnekem a petrželkou jsou recept na jídlo, které zaplní stůl radostí ze své chuti.