Bílý pepř je ze všech čtyř druhů nejostřejší. Připravuje se složitým postupem z vyzrálých červených bobulí. Plody se ihned po sklizni vsypou do látkového pytle a na několik dní položí do pramenité vody. Červená povrchová slupka změkne a lze ji mechanicky oloupat. Následuje krátký pobyt v páře a na závěr se bílá zrníčka řádně usuší.
Další články
Chuť je smysl, který člověku poskytuje asi největší slast.
Mlýnské kameny musely být průběžně ostřeny.
Pitná voda z moře může být řešením situace, kde se zásoby vody celosvětově snižují.
Jak lidský mozek vnímá hudbu - snadno rozeznáme harmonii Mozartovy symfonie od kakofonické změti tónů malého dítěte, které se pokouší "hrát" na piano.
Vlašské ořechy jsou zvláštní velmi vysokým obsahem antioxidantů v osemení - hnědé slupce jader.
Liči je tropické jahodově červené, růžové nebo oranžové ovoce.
Jedlé kaštany jsou v našich zemích předzvěstí Vánoc.
Lahvové stromy, jak bývají nazývány baobaby.
Kaki (Tomel japonský) je ovoce původem z Číny či Japonska.
Psychologický význam barev - základní barvy mají svůj podvědomý emoční náboj, podobně jako hudba.
Pepř bílý se získává oddělením slupky z bobulí.