Na přípravu jídla špenátové noky budeme potřebovat:
špenátové listy (nebo protlak)
vejce
sůl
mletý pepř
česnek
150 g jemné krupice
strouhanka
olej
Postup přípravy:
Z listů špenátu vymačkáme vodu (pokud máme mražené) a nasekáme je. V misce rozšleháme vejce, přidáme špenát, olej, sůl, krupici, strouhanku a nasekaný česnek. Vše rozmixujeme tak, aby vznikla hustá kaše, ze které vykrajujeme namočenou lžicí noky a vkládáme je do vařící osolené vody.
Další články
Kolumbovo vejce je problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje důvtip.
Špenátové špagety sypeme sýrem.
Špenátové pesto můžeme použít i při přípravě dipů.
Špenát zapečený s těstovinami v předem vyhřáté troubě.
Ekologický pepř z okraje indické rezervace.
Jaký olej je nejlepší na smažení, odborníci preferují olej olivový.
Řepkový olej má pozitivní účinky na zdraví lidí.
Dušený špenát s vejcem dochutíme kouskem rozetřeného česneku.
Cibule pochází podle názoru některých odborníků ze Střední Asie.
Špenátová omáčka na špagety je dochucena prolisovanými stroužky česneku.
Křepelčí vejce na tvrdo jak je vařit.
Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně.
Arašídové máslo je pokrm americké kuchyně.
Brambory jsou čtvrtou nejdůležitější plodinou.