Na přípravu jídla cheesecake s hroznovým vínem budeme potřebovat:
podklad: 300 g sušenek, 100 g másla,
náplň: 400 g rvarohu, 200 g kozího sýra,, 200 ml kysané smetany, 4 vejce, 50 g cukru
poleva: 250 g hroznů, 150 g cukru, 5 lžic vody, 2 lžíce červeného vína, 3 lžíce smetany, 30 g másla
Postup přípravy:
Rozpuštěné máslo smícháme s nadrcenými sušenkami a upěchujeme do vymaštěné formy. Pečeme 10 minut při 180 °C. V míse prošleháme všechny suroviny na náplň a vlijeme na korpus. Pečeme 30 minut při 150 °C. Necháme ztuhnout. V pánvi rozpustíme cukr s vodou a vaříme. Přimícháme máslo, smetanu s červené víno. Vaříme do zhoustnutí. Cheesecake přelijeme připravenou polevou a ozdobíme hrozny hroznového vína.
Další články
Robi maso je zdroj kvalitních rostlinných bílkovin.
Pampeliškový med je chutný a zdravý, měl by být označován jako pampeliškový sirup.
Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Domácí výroba tofu na které existují stovky receptů.
Domácí pařížská šlehačka s máslem a kakaem.
Dýňový cheesecake necháme zcela vychladnout a nakrájíme.
Zásaditý med zmírňuje překyselenosti organismu.
Arašídový olej má vysoký obsah vitaminu E.
Čmeláčí med vystačí pouze pro jejich vlastní potřebu.
Olivový olej je typickou součástí středomořských kuchyní.
Kolumbovo vejce je symbolický název pro problém se zdánlivě snadným řešením, které však vyžaduje znalosti i důvtip.
Vinná réva
Cheesecake s hroznovým vínem je recept na jídlo, které zaplní stůl radostí ze své chuti.