Na přípravu jídla dušený patizon s rajčaty budeme potřebovat:
Množství na 4 porce: polovina kilogramového patizonu, 150 g rajčat, 4 stroužky česneku, polovina sklenky smetany, 4 lžíce nasekané petrželky, bazalky a kopru, kari koření, sůl
Postup přípravy: Patizon omyjeme, oloupeme, překrojíme podélně na poloviny, vydlabeme měkkou dřeň s peckami, nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce, osolíme, přidáme nadrobno nasekaný česnek, podlijeme 3 lžicemi vařící vody. Přikryjeme a na malém plameni vaříme. Po přibližně 5 minutách dolijeme smetanu. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájená přidáme k patizonu. Dusíme doměkka (cca 20 minut). Těsně před koncem poprášíme kari kořením a osolíme. Podáváme posypané bazalkou, petrželkou a koprem a jíst můžeme buďto studené nebo teplé.
Další články
Olivový olej se používá při přípravě jídel středomořské kuchyně.
Česnek působí zásaditě ve skladbě potravy.
Cibule je zelenina, která pochází ze Střední Asie.
Cuketa plněná šunkou a sýrem typu čedar.
Zapečené patizony podáváme jako samostatné jídlo.
Panenský olivový olej se používá při přípravě jídel středomořské kuchyně.
Cukety zapečené s nivou pokapeme olejem.
Patizonový guláš dochutíme bylinkami a kořením.
Smažený patizon osmažíme dozlatova.
Rokfór je sýr z ovčího mléka.
New York Central Park vznikl na opuštěném místě.
Pepř bílý se při výrobě namáčí do vody.
Dušený patizon nakyselo necháme chvíli odležet.
Medové kuře podáváme s rýží.
Patizonové karbanátky podáváme s brambory.
Dušený patizon s rajčaty je recept na jídlo, které zaplní kuchyni svojí vůní s předzvěstí radosti z chuti.