Oko

Zapečená cuketa s rýží recept

Několik receptů na přípravu jídel z cukety inspiruje.

Na přípravu jídla podle receptu zapečená cuketa s rýží budeme potřebovat: Množství na 4 porce: 1 vejce, 100 gramů sýru eidam, 1 hrst rýže basmati, 1 větší cuketu, 1 cibuli, 300 gramů mletého masa, koření, máslo.

Postup přípravy: Cuketu podélně rozřízneme a vydlabeme z ní vnitřek.

Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibulku a mleté maso. Okořeníme podle chuti. Můžeme též přidat trochu rajského protlaku. Přisypeme trochu rýže a podlijeme vodou. Přiklopíme a necháme probublávat, až se voda vydusí a rýže změkne.

Směs necháme trochu vychladnout a přidáme do ní rozšlehané vejce. Pokud je směsi málo, můžeme do ní přidat nasekaný vydlabaný vnitřek z cukety.

Vychladlou směsí naplníme cukety, posypeme nastrouhaným sýrem eidam a dáme na zhruba 20 minut zapéct.

Zapečenou cuketu s rýží podáváme nejlépe s vařeným bramborem jako vhodnou přílohou.


Další články

Čínský radioteleskop FAST drží v současnosti velikostní primát.

Po připravení do pekáče se zapečené brambory s mletým masem přikryjí, upečou a dopečou v odkrytém stavu.

V uzavřeném tlakovém hrnci připravená hovězí omáčka s rýží, kterou si uvaříme zvlášť. Rýže se jako příloha hodí.

Podélně rozřízná zapečená cuketa se vydlabe, naplní směsí a upeče.

Na plátky nakrájená cuketa s zapečená s nivou se podává ještě zatepla s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

Typické brokolicové placičky se sýrem mají šťavnatou chuť, jsou pružné a charakteristické je pro ně česnekové aroma. Svými kořeny sahají do teplé kuchyně z důkladně osmažené pánvičky.

Během přípravy se játrová omáčka s rýží doplní drůbežími játry a vaří, aby se v ní náležitě rozvinula chuť koření.

Dohladka uvařená frankfurtská polévka s bramborem se nechá vychladnout a vychladlou ji podáváme s krajíci chleba nebo ji můžeme jíst i samotnou.

Lahodná cuketová buchta se upeče v troubě vyhřáté již s dostatečným časovým předstihem na teplotu 200 stupňů Celsia.

Klasická zapečená cuketa s mletým masem provoní při přípravě kuchyni a při konzumaci pak svou chutí pozvednou náladu. Upečeme ji a pro lepší chuť k ní můžeme přidat rýži nebo pečivo jako přílohu.

Sametově hladká gulášová polévka s mletým masem doplní nejlépe domácí vdolky nebo také na krajíce nakrájený chléb.

Na talíři se francouzské brambory se sýrem podávají ještě zatepla bohatě posypané nastrouhaným sýrem, který necháme chvíli rozpéct.

Protože bývá někdy trochu podceňovaná, nabízí se přijít s receptem na přípravu zapečené varianty s rýží, pro dny, kdy léto přechází v podzim, je to typický pokrm.

Také zapečená cuketa s rýží patří do palety receptů české kuchyně. S rýží k sobě cuketa na talíři navzájem ladí.

Jako hlavní jídlo má zapečená cuketa se šunkou a sýrem něco do sebe, když se sýr na povrchu rozlije a zezlátne, necháme ji trochu vychladnout a můžeme podávat.

Je to zeleninový lehký recept. Cuketa není maso, ale chutná i tak skvěle.

Na zapečenou cuketu se sýrem potřebujeme cuketu, cibuli, česnek, sůl, červenou papriku, salám, strouhanku, vejce a strouhaný sýr na posypání.

S notnou dávkou kuchařské šikovnosti připravená zapečená cuketa s bramborem se nakrájí, doplní salátem, bramborem a nakonec ji sníme.

Dnes si povídáme o zapečené cuketě s rýží. Jíst se ale dá i samotná. Kdo by ji lehkovážně nechal jen tak nevyužitou zahálet na stole.

Nakonec se po ní jen zaprášilo.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů