Rýže.
Na přípravu jídla podle receptu játrová omáčka s rýží budeme potřebovat tyto suroviny:
400-500 g drůbežích jater, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce solamylu, sůl, kmín, mletý černý pepř, mletá sladká paprika, majoránka
Postup přípravy receptu:
Očištěná játra pokrájíme na kousky (dáme pozor na žlučový váček, aby při jeho proříznutí omáčka nezhořkla, vykrájíme i okolní blanky jater).
Na rozpáleném oleji si v hrnci zpěníme najemno pokrájenou cibuli. Poté k cibuli přidáme pokrájená játra, necháme je zatáhnout a podlijeme trochou vody. Hlídáme, aby se voda nevyvařila. Přilijeme vodu (přibližnš půl 500 ml), přidáme masox a 20-30 minut povaříme.
Poté játra okořeníme a opět povaříme, aby se nám rozvinula chuť koření.
Nakonec omáčku zahustíme. Do půl litru studené vody dáme přibližně 2 lžíce solamylu a 2 lžíce hladké mouky, rozmícháme a po částech přiléváme do omáčky, aby v omáčce nevznikly žmolky, mícháme. Nakonec ještě krátce povaříme.
Játrovou omáčku podáváme s rýží.
Další články
Italská omáčka do sklenic.
Třešňová omáčka chuťově doplní pečená masa.
Sladkokyselá omáčka chutná k masu.
Banánová polévka z banánů.
Kuře s rýží z jednoho hrnce posypeme nasekanou petrželkou.
Kořeněná rýže se zeleninou zalijeme horkým vývarem.
Banánový džem rozmixujeme na pyré.
Italské bazalkové pesto skladujeme v ledničce.
Sojové kostky s rýží kterou podáváme jako vhodnou přílohu.
Banánová rýže se podává ozdobená kolečky banánů.
Zelňačka s klobásou a bramborem uvařeným samostatně.
Vepřové plátky s rýží a majoránkou.
Italské kuřecí rizoto opepříme a osolíme.
Banánová bábovka recept na pečení.
Játrová omáčka s rýží je jídlo, na jehož přípravu se hodí rýže. Polaská chuť i čich, vynášejíc při tom na světlo světa voňavá tajemství své chuti.