Na přípravu jídla vařená cuketa budeme potřebovat:
1 kg cukety, 4 lžíce strouhanky nebo zelené petrželky, 8 dkg másla, sůl
Postup přípravy: Oloupanou cuketu nakrájíme na plátky a dáme na 15 až 20 minut do horké slané vody. Necháme okapat, přendáme na mísu, posypeme opraženou strouhankou nebo nasekanou petrželkou a přelijeme horkým máslem.
Další články
Zapečené cukety s nivou a brambory.
Cuketová buchta s tvarohem, na kterou si připravíme menší plech.
Olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Kukuřice roste ve více zemích než jakákoli jiná plodina.
Cuketová nádivka s brambory.
Recept na bramboráky s masovou směsí kterou překryjeme druhým bramborákem.
Medové řezy ozdobíme čokoládovou polevou.
Špenátové rizoto s kuřecím masem a česnekem.
Červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Velbloud potravu přežvykuje.
Cuketové placičky osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji.
Medovníkové kuličky skladujeme v chladu.
Cuketové karbanátky osmažíme dozlatova.
Aromatická cibule pochází podle názoru některých odborníků z oblasti Střední Asie.
Vařená cuketa přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.