Oko

Šťavnatá cuketová buchta recept

Bohatá paleta zeleninových jídel z cukety přijde vhod, když cukety v průběhu horkého léta dozrávají.

Na přípravu jídla podle receptu šťavnatá cuketová buchta budeme potřebovat: 300 gramů nastrouhané cukety, 150 gramů špaldové mouky, 150 gramů celozrnné mouky, 100 gramů medu, 100 ml kefíru, 3 vejce, 100 ml tuku (řepkový olej, kokosový olej), 1 kypřící prášek do pečiva, 1 skořicový cukr.
Na slepení: švestková povidla, tuzemský, kakao.
Na potření: hořkou čokoládu, hustý čokoládový jogurt.

Postup přípravy: Veškeré suroviny na těsto smícháme a nalijeme na pečícím papírem vyložený plech.

Vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů, ve které pečeme šťavnatou cuketovou buchtu cca 30 minut. (Záleží na troubě, tak to raději hlídejte pomocí špejle.)

Upečenou buchtu vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

Zatímco buchta chladne a smíchame si povidla s tuzemským a kakaem.

Vychladlou buchtu překrojíme v polovině. Jednu polovinu potřeme povidly a přiklopíme druhou.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a metličkou vmícháme jogurt. Takto vzniklou polevu nalejeme na buchtu a poté buchu necháme vychladit.

Šťavnatá cuketová buchta chutná nejlépe dobře vychlazená, přimo z lednice.


Další články

Na talíři se cuketa s mletým masem podává s vařenými brambory nebo doma připravenou bramborovou kaší.

Hotová piškotová bábovka s tvarohem se vyzkouší vpíchnutím špejle.

Dobře upečená cuketová bábovka se po vychladnutí pocukruje ebo polije čokoládou nebo případně jinou polevou.

Po upečení se cuketová buchta s ořechy nechá vychladnout, nakrájíme ji a pocukrujeme.

Jemná cuketová bábovka s ořechy se pro chuťové zpestření poliječokoládou.

Během přípravy se cuketová buchta s tvarohem navrství na dno menšího plechu vyloženého pečícím papírem.

Šťavnaté zapečené brambory s mletým masem pečeme zalité mlékem a přikryté, až získají na povrchu křupavoučkou kůrčičku. Necháme je po upečení trochu vychladnout a podáváme.

Klasická cuketová buchta se skořicí nalézá uplatnění nejen na svátečním jídelníčku.

Na špalíčky nakrájená cuketa plněná šunkou a sýrem se nakonec podlije a upeče.

Lahodná cuketová buchta se upeče při teplotě 200 stupňů.

Připravené francouzské brambory s mletým masem jsou po vytažení z trouby nádherně vonící předzvěst dobrého pochutnání.

Vanilkovým cukrem ochucená dýňová bábovka se nalije do bábovkové formy a peče.

Naše dnešní povídání začneme tímto receptem, pojďme si z cukety připravit něco sladkého k zakousnutí.

Recept na jídlo šťavnatá cuketová buchta se hodí ke snídani, večeři nebo prostě k příležitostnému sladkému pochutnání.

Cukety bývá na zahrádce v létě hojnost, v kuchyni bývá užitečná. Cuketa uvařena a vzorek ochutnán.

Šťavnatá cuketová buchta se vyznačuje báječnou chutí, zbývá jen načerpat inspiraci pro její přípravu, upečení a snědení. Má co nabídnout.

Připravená cuketová buchta s kakaem se polije rozehřátou čokoládou a posypeme ji nastrouhaným kokosem.

Buchtu můžeme péct i ve vysokém pekáčku a pak ji rozkrojit podélně jako dort.

Na cuketovou buchtu s Nuttelou potřebujeme cuketu, mouku, cukr, vejce, olej, skořici, vanilkový cukr, kypřící prášek do pečiva, mléko a Nutellu.

Ještě zatepla se kakaová cuketová bábovka může potřít čokoládou na vaření rozpuštěnou ve vodní lázni.

Dnes si řekneme pár slov o přípravě a pečení šťavnaté cuketové buchty.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů