Když cukety v létě zrají, výběr receptů na jídla z cukety přijde vhod.
Na přípravu jídla podle receptu špagety z cukety s krevetami budeme potřebovat: 2 lžíce másla, 500 gramů vyloupaných krevet zbavených střívek, 3 stroužky nadrobno nakrájeného česneku, 1/2 lžičky drcených sušených chilli papriček, 60 ml kuřecího vývaru, šťávu a na nudličky nakrájenou kůru z 1 citronu, 2 lžíce nastrouhaného parmezánu, 2 lžíce nakrájené hladkolisté petržele, sůl, mletý pepř, 4 středně velké cukety.
Postup přípravy: Z cuket odkrojíme konce a speciálním spiralizérem z nich nastrouháme špagety.
Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm vyloupané a střívek zbavené krevety, nadrobno nakrájený česnek a chilli papričku, až krevety zrůžoví. (Trvá to zhruba 2 až 3 minuty.)
Vmícháme vývar, citronovou šťávu a špagety z cukety a podle chuti osolíme a opepříme mletým pepřem. Uvedeme do mírného varu a 1 až 2 minuty prohříváme a promícháváme.
Špagety z cukety s krevetami ihned podáváme posypané parmazánem, nudličkami citronové kůry a petrželkou.
Další články
Jihoamerická říše Chimu vznikla v Jižní Americe během první poloviny čtrnáctého století.
Na špalíčky nakrájená cuketa plněná šunkou a sýrem se nakonec podlije a upeče.
Al dente měkké špagety s avokádem se zlehka orestují na troše rozehřátého olivového oleje.
Šťavnaté špagety carbonara se smetanou uvaříme, zalijeme směsí smetany a vejce apodáváme posypané parmezánem, který je vhodně chuťově doplní.
Pravděpodobně nejtypičtější, nejznámějsí a nejproslulejší italský sýr Parmezán se vyrábí z odtučněného kravského mléka.
Dobře upečená cuketová buchta s tvarohem se po vychladnutí stává zlatým hřebem pohoštění při posezení s přáteli.
Po vymíchání se špagety se sušenými rajčaty bohatě posypou nastrouhaným sýrem ricotta a ještě teplé podávají.
Během přípravy se pomazánka z cukety dobře promícha a ihned může podávat, nejlépe namazaná na opečeném toustu.
Klasické italské špagety aglio olio provoní při přípravě kuchyni a při konzumaci pak svou chutí pozvednou náladu.
Cukrem podle chuti ochucená buchta s tvarohem a broskvemi se nakonec na povrchu poklade čtvrtkami broskví, což ji vizuálně i chuťově doladí.
Na talíři se špagety z cukety podávají doplněné bazalkovým pestem, dobře je promícháme a posypeme strouhaným sýrem.
Lahodná cuketová buchta se upeče v troubě vyhřáté již předem na teplotu 200 stupňů Celsia.
Když v prosluněné letní době na záhonech hromadně dozrávají cukety v hojném množství, přijde recept vhod, je to velice jednoduchý recept na přípravu špaget vyřezaných pomocí spiralizéru z cukety a zároveň praktický tip, jak zpracovat urodivší se nadělení cuket.
Špagety z cukety s krevetami se v našem jídelníčku již pevně usadily, nakrájeme, připravme si je a pak už zbývá jen ochutnat.
Z cuket, cibule, česneku, mletých paprik, čerstvého zázvoru, oleje, kečupu, sojové omáčky, mletých zelených paprik a rajčat připravená pomazánka z cukety na topinky se uchovává v lednici a pak si ji namažema na zvlášť připravené topinky.
Na cuketovou pomazánku s tvarohem potřebujeme cuketu, sušená rajčata, měkký tvaroh, citronovou šťávu, bylinkovou sůl a špetku soli na osolení jídla.
Jako pokrm cuketová pomazánka s parmezánem rozetře na tousty, případně na jiné vhodné pečivo.
Dnes si budeme vyprávět o přípravě špaget z cukety s krevetami hodících se k letnímu pošmáknutí.