Oko

Sýr Parmezán

Sýr Parmezán
Sýr Parmezán. Obrázek: Wikipedia, Autor: Biatec Ateboduus.

Parmezán je italský velice tvrdý sýr vyráběný z částečně odtučněného kravského mléka.

Parmezán se vyznačuje výraznou vyzrálou chutí. Má žlutou barvu, zrnitou strukturu a hladkou kůrku.

Používá se strouhaný, především na posypání těstovin. Také do omáček a polévek. Lze ho konzumovat také samotný s vínem.


Další články

Orsej jarní se může pochlubit velmi rychlým vývojem.
Plísně na zelenině představují vážné choroby.
Kozí sýr se slaninou a ořechovou omáčkou kterou nakonec necháme odstát.
Kozí sýr s červenou řepou zakápněte balzamikovým krémem.
Kozí sýr na grilu necháme ještě pět minut zabalený.
Špagety s parmezánem a anglickou slaninou necháme minutku prohřát a podáváme.
Mléko se používá především kravské.
Sýr Mozzarella má tenkou lesklou kůrou na povrchu.
Ovčí vlna má pružné a odolné vlákno.
Švýcarský hnědý skot zvaný též braunvieh.
Podzemní města Derinkuyu a Kaymakli byla vyhloubena v podzemí Kappadokie.
Jarní kvetoucí rostliny se objevují s příchodem jara.
Šikmá věž v Pise byla postavena jako zvonice chrámu.
Sýr rokfór se zelenavými žilkami.

Pravý italský sýr Parmezán se nazývá Parmigiano-Reggiano, což je chráněná značka.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů