Parmezán je italský velice tvrdý sýr vyráběný z částečně odtučněného kravského mléka.
Parmezán se vyznačuje výraznou vyzrálou chutí. Má žlutou barvu, zrnitou strukturu a hladkou kůrku.
Používá se strouhaný, především na posypání těstovin. Také do omáček a polévek. Lze ho konzumovat také samotný s vínem.
Další články
Orsej jarní se může pochlubit velmi rychlým vývojem.
Plísně na zelenině představují vážné choroby.
Kozí sýr se slaninou a ořechovou omáčkou kterou nakonec necháme odstát.
Kozí sýr s červenou řepou zakápněte balzamikovým krémem.
Kozí sýr na grilu necháme ještě pět minut zabalený.
Špagety s parmezánem a anglickou slaninou necháme minutku prohřát a podáváme.
Mléko se používá především kravské.
Sýr Mozzarella má tenkou lesklou kůrou na povrchu.
Ovčí vlna má pružné a odolné vlákno.
Švýcarský hnědý skot zvaný též braunvieh.
Podzemní města Derinkuyu a Kaymakli byla vyhloubena v podzemí Kappadokie.
Jarní kvetoucí rostliny se objevují s příchodem jara.
Šikmá věž v Pise byla postavena jako zvonice chrámu.
Sýr rokfór se zelenavými žilkami.
Pravý italský sýr Parmezán se nazývá Parmigiano-Reggiano, což je chráněná značka.