Oko

Polévka z cukety s bylinkovými krutony recept

Když cukety v létě zrají, výběr receptů na jídla z cukety se hodí.

Na přípravu jídla podle receptu polévka z cukety s bylinkovými krutony budeme potřebovat: Množství na 4 porce: 1 lžíci másla, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 500 gramů mladé cukety, 1-1,5 litru zeleninového vývaru, kozí sýr, čerstvý tymián, sůl, mletý pepř.
.Na bylinkové krutony: olivový olej, bazalkové pesto, starší bagetu.

Postup přípravy: Starší bagetu nakrájíme na menší kostičky, vložíme je do větší mísy, přidáme bazalkové pesto a zakápneme olivovým olejem. Dobře promícháme a takto připravené necháme upéct v troubě dozlatova.

V rozpáleném hrnci orestujeme na másle nadrobno nakrájenou cibuli společně s česnekem.

Po chvíli přidáme na malé kousky pokrájenou cuketu a zarestujeme. Zalijeme vývarem a necháme 10 minut povařit.

Nakonec přidáme čerstvý tymián a polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. Dochutíme solí, mletým pepřem a můžeme podávat.

Cuketovou polévku podáváme s kozím sýrem a opečenými krutony s bazalkovým pestem.


Další články

Na obloze zářící betlémská hvězda ukazovala cestu třem mudrcům z Východu.

Po vymíchání se špagety se sušenými rajčaty bohatě posypou nastrouhaným sýrem ricotta a ještě teplé podávají.

Klasické italské špagety aglio olio provoní při přípravě kuchyni a při konzumaci pak svou chutí pozvednou náladu.

Dobře upečená cuketová buchta s tvarohem se po vychladnutí stává zlatým hřebem pohoštění při posezení s přáteli.

Na talíři se špagety z cukety podávají doplněné bazalkovým pestem, dobře je promícháme a posypeme strouhaným sýrem.

Lahodná cuketová buchta se upeče v troubě vyhřáté již předem na teplotu 200 stupňů Celsia.

Na špalíčky nakrájená cuketa plněná šunkou a sýrem se nakonec podlije a upeče.

Šťavnaté špagety carbonara se smetanou uvaříme, zalijeme směsí smetany a vejce apodáváme posypané parmezánem, který je vhodně chuťově doplní.

Podle chuti ochucené slané palačinky se špenátem se nakonec přeloží na poloviny nebo zaroluje a můžeme je podávat.

Během přípravy se pomazánka z cukety dobře promícha a ihned může podávat, nejlépe namazaná na opečeném toustu.

Pravděpodobně nejtypičtější polévka z cukety se sýrem se připraví z nastrouhané cukety.

Al dente měkké a přitom v nitru stále ještě obsahující tvrdší jádro špagety s avokádem se zlehka orestují na troše rozehřátého olivového oleje.

Když v prosluněné době horkého léta dozrávají na zahradních záhonech cukety v hojném množství, přijde vhod recept na přípravu polévky z nich.

Polévka z cukety s bylinkovými krutony se v našem jídelníčku již pevně uhnízdila, nakrájejme cuketu, uvařme si z ní polévku, promíchejme a pak už zbývá jen ochutnat.

Z cukety, česneku, cibule, mletých paprik, oleje, kečupu, sojové omáčky, čerstvého zázvoru, rajčat a mletých zelených paprik připravená pomazánka z cukety na topinky se uchovává v lednici a pak si ji namažeme na připravené topinky.

Jako pokrm cuketová omáčka na špagety vhodně na talíři při podávání doplní uvařené těstoviny.

Na polévku z cukety potřebujeme cuketu, slepičí vývar, rýži, olivový olej, cibuli, česnek, šalvěj, tvrdý sýr na posypání, mletý pepř na opepření a špetku soli na osolení polévky.

Dnes si budeme vyprávět o přípravě polévky z cukety s bylinkovými krutony hodící se k pošmáknutí si během letního posezení.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů