Když cukety v létě zrají, výběr receptů na jídla z cukety se hodí.
Na přípravu jídla podle receptu hrnková cuketová nádivka budeme potřebovat: 2 hrnky na hrubo nastrouhané cukety, 2,5 hrnku polohrubé mouky, 3 vejce, 1,5 hrnku pískového cukru, 1 hrnek oleje, 1 vanilkový cukr, 1 vrchovatá kávová lžička mleté skořice, 1 kypřící prášek do pečiva.
Postup přípravy: Vejce a cukry vyšleháme do husté pěny, přidáme nastrouhanou cuketu, olej a nakonec polohrubou mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva i skořici. Takto připravenou hmotu nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Další články
Tradiční symboly planet a dalších nebeských těles se v téměř nezměněné podobě se používají od 11. století.
Al dente měkké a přitom v nitru stále ještě obsahující tvrdší jádro špagety s avokádem se zlehka orestují na troše rozehřátého olivového oleje.
Po vymíchání se špagety se sušenými rajčaty bohatě posypou nastrouhaným sýrem ricotta a ještě teplé podávají.
Klasické italské špagety aglio olio provoní při přípravě kuchyni a při konzumaci pak svou chutí pozvednou náladu.
Během přípravy se cuketová nádivka upeče spolu s naporcovaným kuřetem.
Dobře upečená cuketová nádivka se sýrem se po vychladnutí stává zlatým hřebem pohoštění při posezení s přáteli.
Na talíři se špagety z cukety podávají doplněné bazalkovým pestem, dobře je promícháme a posypeme strouhaným sýrem.
Na špalíčky nakrájená cuketa plněná šunkou a sýrem se nakonec podlije a upeče.
Lahodná cuketová buchta se upeče v troubě vyhřáté již předem na teplotu 200 stupňů Celsia.
Šťavnaté špagety carbonara se smetanou uvaříme, zalijeme směsí smetany a vejce apodáváme posypané parmezánem, který je vhodně chuťově doplní.
Podle chuti ochucené slané palačinky se špenátem se nakonec přeloží na poloviny nebo zaroluje a můžeme je podávat.
Pravděpodobně nejtypičtější polévka z cukety se sýrem se připraví z nastrouhané cukety.
Když v prosluněné době horkého léta dozrávají na zahradních záhonech cukety v hojném množství, přijde vhod recept na přípravu cuketové nádivky z nich.
Hrnková cuketová nádivka se v našem jídelníčku již pevně zahnízdila, nakrájejme cuketu, připravme si z ní nádivku, promíchejme a pak už zbývá jen se s chutí zakousnout.
Z cukety, másla, cibule, česneku, zeleninového vývaru, kozího sýra a čerstvého tymiánu připravená polévka z cukety s bylinkovými krutony se poává nejlépe s opečenými krutony s bazalkovým pestem.
Jako pokrm cuketová omáčka na špagety vhodně na talíři při podávání doplní uvařené těstoviny.
Na polévku z cukety potřebujeme cuketu, slepičí vývar, rýži, olivový olej, cibuli, česnek, šalvěj, tvrdý sýr na posypání, mletý pepř na opepření a špetku soli na osolení polévky.
Dnes si budeme vyprávět o přípravě hrnkové cuketové nádivka hodící se k pošmáknutí si během letního zahradního hodování.