Na přípravu jídla podle receptu cukety po athénsku budeme potřebovat:
3 cukety, 8 rajčat, olej, strouhaný sý, sůl
Postup přípravy: Cukety nakrájíme na plátky (nemusíme je loupat), osolíme, osmažíme na oleji. Přidáme na plátky nakrájená rajčata a dusíme. Měkkou zeleninu posypeme jemně nastrouhaným sýrem a podáváme jako přílohu k dušenému kuřeti.
Další články
Špenátové karbanátky podáváme obložené rajčaty.
Lehký paprikový salát nemusíme solit.
Krémová fazolová polévka chutná nejlépe s opečeným plátkem slaniny.
Medova zálivka na salát má v kuchyni široké uplatnění.
Koprová polévka s bramborem do polévky přidaným.
Krémová cuketová polévka kterou rozmixujeme.
Patizonové karbanátky se šunkovým salámem.
Cuketový salát s cibulí se nakonec dá na cca hodinu odležet do lednice.
Cuketa plněná šunkou a sýrem se dá péct na plechu.
Patizonový salát může tvořit i součást zeleninového talíře.
Cuketové karbanátky s ovesnými vločkami obalíme ve strouhance.
Cuketová polévka se smetanou a nahrubo nastrouhanou mrkví.
Recept na jídlo cukety po athénsku přichází do kuchyně s inspirací řadou nových chutí. Cukety během dnů horkého léta zrají na záhoncích hřejících se v teplému slunci.
Farmářův cuketový salát ozdobíme při podávání nakrájenou šunkou.
Cuketový salát s vejci přelijeme zálivkou.