Jídla z cukety chutnají nejen v létě, kdy cukety na zahrádce zrají.
Na přípravu jídla podle receptu cuketový prejt budeme potřebovat:
500 gramů mladé cukety, 100 gramů tvrdého sýra, 150 gramů měkkého salámu, kousek špeku, 1 cibuli nebo 3 jarní cibulky, 3 stroužky česneku, majoránku, mletý pepř, sůl, pažitka, polovinu lžičky prášku do pečiva, 4 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 4 lžíce oleje, máslo (olej) a hrubou mouku na vysypání pekáčku.
Postup přípravy: Cuketu nastrouháme nahrubo i se slupkou a osolíme. Po chvíli z nastrouhané cukety scedíme přebytečnou tekutinu.
Nakrájený špek krátce opečeme. Cibuli a salám nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme a vše smícháme snastrouhanou cuketou. Podle chuti osolíme, opepříme mletým pepřem, přidáme majoránku a pažitku.
Vejce rozšleháme s olejem a po částech přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Vyšleháme si řidší těstíčko, které vmícháme do cuketové směsi.
Cuketovou směs nalijeme do vymaštěného a vysypaného pekáčku a pečeme asi 45 minut dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C.
Cuketový prejt podáváme samostatně nebo s vařenými brambory.
Další články
Recept na cuketový guláš který můžeme zahustit střídkou chleba.
Během přípravy cuketový guláš se žampiony ochutíme chilli kořením a kdo chce i česnekem.
Na plechu plněná cuketa se naplní připravenou směsí a upeče.
Na špalíčky nakrájená cuketa plněná šunkou a sýrem se nakonec podlije a upeče.
Z na hrubém struhadle nastrouhané cukety připravená cuketová nádivka se sýrem se nechá zapéct v pekáčku.
Delší cuketa plněná žampiony se před zapečením posype sýrem.
Cuketový tatarák chutná nejlépe namazaný na topince.
Na doměkka uvařené a poté zavařené cuketové lečo se hodí jako příloha tousty.
Kořeněný cuketový guláš s fazolemi podáváme s pečivem.
Šťavnaté maďarské lečo podáváme nejlépe s chlebem.
Brokolicové placičky se sýrem osmažíme z připraveného těstíčka.
Při vaření omáčku na špagety se žampiony a smetanou restujeme do rozpuštění nivy.
Recept na jídlo cuketový prejt je zde s kulinářskou inspirací. Cuketový prejt si uvaříme, ochutnáme a nakonec si ho i sníme.
Na avokádový tatarák si připravíme dvě avokáda.
Zhruba hodinu vychlazený cuketový tatarák se sýrem podáváme namazaný na topince.
Dušené cuketové lečo doplníme strouhaným sýrem.
Dnešní povídání o vaření a přípravě jídel začneme tímto chuťové pozoruhodným cuketovým prejtem. Pojďme přátelé, dnes si z cukety připravíme na zub zase něco trošku jiného.