Jídla z cukety chutnají nejen v létě, kdy cukety zrají.
Na přípravu jídla podle receptu cuketové lečo budeme potřebovat:
Množství na 3 malé porce: 200 gramů cukety, 100 gramů červené papriky, 150 gramů cherry rajčat, 2 stroužky česneku, 150 gramů cibule, 70 gramů rajčatového protlaku, koření grilovaná zelenina, chilli koření, koření trikatu, provensálské koření, 15 gramů oleje (to je asi 1 polévková lžíce), 50 gramů strouhaného sýru eidam 30%.
Postup přípravy: Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, poté přidáme nadrobno nakrájenou cuketu a chvilku necháme osmahnout.
Mezitím si smícháme rajčatový protlak s 100 ml vody. Touto směsí podlijeme cuketu a poté přidáme najemno nakrájenou červenou papriku a na poloviny překrájená cherry rajčata. Dusíme. Dále přidáme nadrobno nakrájený česnek.
Podléváme směsí koření na grilovanou zeleninu, chilli koření, provensálského koření a vodou (100 ml).
Během cca 15 minut by mělo být vše měkké.
Jako finální tečku přisypeme strouhaný sýr a cuketové lečo můžeme podávat.
Další články
Během přípravy cuketový guláš se žampiony ochutíme chilli kořením a kdo chce i česnekem.
Na špalíčky nakrájená cuketa plněná šunkou a sýrem se nakonec podlije a upeče.
Z na hrubém struhadle nastrouhané cukety připravená cuketová nádivka se sýrem se nechá zapéct v pekáčku.
Cuketový tatarák chutná nejlépe namazaný na topince.
Na doměkka uvařené a poté zavařené cuketové lečo se hodí jako příloha tousty.
Kořeněný cuketový guláš s fazolemi podáváme s pečivem.
Delší cuketa plněná žampiony se před zapečením posype sýrem.
Šťavnaté maďarské lečo podáváme nejlépe s chlebem.
Brokolicové placičky se sýrem osmažíme z připraveného těstíčka.
Na plechu plněná cuketa se naplní připravenou směsí a upeče.
Při vaření omáčku na špagety se žampiony a smetanou restujeme do rozpuštění nivy.
Recept na cuketový guláš který můžeme zahustit střídkou chleba.
Recept na jídlo cuketové lečo je zde s kulinářskou inspirací. Jídlo z cukety si uvaříme, ochutnáme a nakonec ho i sníme.
Na avokádový tatarák si připravíme dvě avokáda.
Zhruba hodinu vychlazený cuketový tatarák se sýrem podáváme namazaný na topince.
Pikantní cuketový tatarák s kozím sýrem dáme po dohotovení vychladnout do ledničky.
Dnešní povídání o vaření a přípravě jídel začneme tímto chuťové pozoruhodným cuketovým lečem. Pojďme přátelé, dnes si z cukety připravíme na zub zase něco trošku jiného.