Oko

Cuketové lečo recept

Jídla z cukety chutnají nejen v létě, kdy cukety zrají.

Na přípravu jídla podle receptu cuketové lečo budeme potřebovat:
Množství na 3 malé porce: 200 gramů cukety, 100 gramů červené papriky, 150 gramů cherry rajčat, 2 stroužky česneku, 150 gramů cibule, 70 gramů rajčatového protlaku, koření grilovaná zelenina, chilli koření, koření trikatu, provensálské koření, 15 gramů oleje (to je asi 1 polévková lžíce), 50 gramů strouhaného sýru eidam 30%.

Postup přípravy: Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, poté přidáme nadrobno nakrájenou cuketu a chvilku necháme osmahnout.

Mezitím si smícháme rajčatový protlak s 100 ml vody. Touto směsí podlijeme cuketu a poté přidáme najemno nakrájenou červenou papriku a na poloviny překrájená cherry rajčata. Dusíme. Dále přidáme nadrobno nakrájený česnek.

Podléváme směsí koření na grilovanou zeleninu, chilli koření, provensálského koření a vodou (100 ml).

Během cca 15 minut by mělo být vše měkké.

Jako finální tečku přisypeme strouhaný sýr a cuketové lečo můžeme podávat.


Další články

Během přípravy cuketový guláš se žampiony ochutíme chilli kořením a kdo chce i česnekem.

Na špalíčky nakrájená cuketa plněná šunkou a sýrem se nakonec podlije a upeče.

Z na hrubém struhadle nastrouhané cukety připravená cuketová nádivka se sýrem se nechá zapéct v pekáčku.

Cuketový tatarák chutná nejlépe namazaný na topince.

Na doměkka uvařené a poté zavařené cuketové lečo se hodí jako příloha tousty.

Kořeněný cuketový guláš s fazolemi podáváme s pečivem.

Delší cuketa plněná žampiony se před zapečením posype sýrem.

Šťavnaté maďarské lečo podáváme nejlépe s chlebem.

Brokolicové placičky se sýrem osmažíme z připraveného těstíčka.

Na plechu plněná cuketa se naplní připravenou směsí a upeče.

Při vaření omáčku na špagety se žampiony a smetanou restujeme do rozpuštění nivy.

Recept na cuketový guláš který můžeme zahustit střídkou chleba.

Recept na jídlo cuketové lečo je zde s kulinářskou inspirací. Jídlo z cukety si uvaříme, ochutnáme a nakonec ho i sníme.

Na avokádový tatarák si připravíme dvě avokáda.

Zhruba hodinu vychlazený cuketový tatarák se sýrem podáváme namazaný na topince.

Pikantní cuketový tatarák s kozím sýrem dáme po dohotovení vychladnout do ledničky.

Dnešní povídání o vaření a přípravě jídel začneme tímto chuťové pozoruhodným cuketovým lečem. Pojďme přátelé, dnes si z cukety připravíme na zub zase něco trošku jiného.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů