Oko

Maďarské lečo recept

Na přípravu receptu maďarské lečo budeme potřebovat:
1 kg bílé papriky, 500 g cibule, 500 g rajčat, 150 g slaniny, 250 g paprikové klobásy, 2 lžíce červené mleté papriky, olej

Postup přípravy:
Na kostičky nakrájenou slaninu vložíme společně s troškou sádla nebo oleje do rozehřáté pánve necháme chvíli škvařit za občasného zamíchání a poté přidáme na větší kousky nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět.

Dřív než začne cibule zlátnout, zasypeme ji mletou paprikou a za stálého míchání rychle opečeme, aby se paprika nepřepálila a nezhořkla.

Do pánve přidáme papriku nakrájenou na silnější proužky a rajčata nakrájená na větší kousky (rajčata před nakrájením oloupeme). Osolíme, promícháme, přiklopíme a za občasného míchání necháme na mírném ohni 30-40 minut dusit, až papriky změknou.

Mezitím si paprikovou klobásu nakrájíme na kolečka, přidáme ji do hrnce a necháme prohřát asi 10 minut (aby pustila do leča svoji chuť). Už nepřikrýváme, pouze občas promícháme, šťáva ze zeleniny se tak redukuje na hustotu charakteristickou pro klasické maďarské lečo.

Maďarské lečo podáváme s chlebem jako přílohou.


Další články

Arašídové máslo najdeme v mnoha amerických kuchařských receptech.
Francouzské brambory s mletým masem dáme na 40 minut zapéct.
Maďarský perkelt se podává s chlebem.
Gulyás recept na přípravu tradičního maďarského jídla.
Cuketový koláč s jablky pečeme, až je těsto zlatavé.
Cibule obohacovala již jídelníček starých Sumerů.
Cuketový salát s cibulí se hodí jako svačina.
Sterilovaná cuketa s paprikou a cibulí.
Francouzské brambory se zelím podáváme se sekanou pažitkou.
Banánový dezert pochází z brazilské kuchyně.
Maďarský dezert somlói galuska polijeme čokoládovým krémem.
Patizonový perkelt podáváme s krajíčkem tmavého chleba.

Maďarské lečo je recept na tradiční jídlo maďarské kuchyně. Kvalitní suroviny jsou samozřejmě základ.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů