Oko

Cuketové rolky s žervé recept

Když zrají cukety, soubor receptů na přípravu jídel z cukety se může hodit.

Na přípravu jídla podle receptu cuketové rolky s žervé budeme potřebovat: 3 mladé cukety, 1 balení mozzarelly, 2 rajčata, 1 kelímek žervé, 12 plátků sušené šunky, citronovou kůru, čerstvou bazalku, balzamikový ocet, ředkvičky, sůl, mletý pepř.

Postup přípravy: Z omytých cuket odřízneme konce a škrabkou z nich odkrájíme dlouhé pásky.

Sušenou šunku rozpůlíme.

Rajčata a mozzarellu a rajčata pokrájíme na tolik kousků, kolik máme pásků cukety. Ředkvičky pokrájíme na kolečka. Bazalku nakrájíme nadrobno.

Vodu v hrnci uvedeme do varu a cuketu do ní krátce ponoříme. Poté cuketu zchladíme studenou vodou, osušíme. Pásky cukety vyskládáme na plochu, potřeme je žervé a posypeme bazalkou.

Poté do ní přidáme vždy kousek mozzarelly, rajčete a ředkvičky a zarolujeme. Osolíme a opepříme mletým pepřem podle chuti a zakápneme balzamikovým octem. Nakonec cuketové rolky s žervé ozdobíme kůrou z citronu a bazalkou.

Příprava cuketových rolek s žervé trvá zhruba 30 minut.


Další články

Globální renesanční portugalská koloniální říše zahrnovala v době svého největšího územního rozmachu opěrné body na podstatné části tehdejšího světa.

Během přípravy se cuketová nádivka upeče spolu s naporcovaným kuřetem.

Dobře gratinované brambory s kuřecím masem získají zlatavou kůrčičku a po vychladnutí se stávají zlatým hřebem pohoštění při posezení s přáteli.

Na špalíčky nakrájená cuketa plněná šunkou a sýrem se nakonec podlije a upeče.

Po dopečení se špenátová roláda potře náplní, sroluje a vloží přes noc do ledničky ztuhnout.

V troubě pečený cuketový nákyp se sýrem připravujeme zvolna.

Šťavnatá a slaďoučká šlehačková roláda se upeče, stočí, nechá vychladnout, opět rozvine, namaže šlhačkovou náplní, opět svine a dá vychladit do chladničky.

Podle chuti ochucená zelňačka s uzeným masem se nakonec dochutí na kostičky nakrájenými brambory a můžeme je podávat.

Patrně nejtypičtější rysy pokrmu špenát s kuřecím masem sahají svými kořeny do teplé pečené kuchyně.

Lahodná cuketová buchta se upeče v troubě vyhřáté již s dostatečným časovým předstihem na teplotu 200 stupňů Celsia.

Na talíři se tiramisu roláda s mascarpone podává doplněná zbytkem krému, posypená kakaem a dobře vychlazená z lednice.

Klasická bůčková roláda provoní při přípravě kuchyni a při konzumaci pak svou chutí pozvedne náladu. Srolujeme ji, necháme vypéct kůrku, dáme vychladnout a podáváme je se sterilovanými okurkami, červenou řepou nebo jinou zeleninou.

Protože v neděli bývají obvyklé cuketové rolky poněkud "sprostou" variantou, chce to přijít s něčím lepším, recept na přípravu cuketových rolek s žervé pak přijde vhod.

Jako celá řada dalších jídel z cukety se cuketové rolky s žervé v našem jídelníčku již napevno zahnízdily, pojďme nařezat proužky cukety, připravme si z ní rolky a pak již zbývá jen ochutnat.

Jako hlavní jídlo má pokrm cuketové rolky z pásků cukety něco do sebe a vhodně je na talíři při podávání může doplnit sterilovaná zelenina, případně zeleninový salát.

Srolujme cuketové rolky a upečme. Je to stylová letní svačina nebo večeře.

Na cuketovou roládu potřebujeme cuketu, smetanu ke šlehání, vejce, šunku, tvrdý sýr, česnek, polohrubou mouku, zakysanou smetanu nebo tvaroh, pomazánkové bez příchuti nebo lučinu, bylinky, mletý pepř na opepření a špetku soli na dosolení.

Z cukety, sýru eidam, sýru lučina, anglické slaniny, sušených rajčat, česneku, jarní cibulky, oleje, mletého pepře a soli připravené cuketové rolky se podávají samotné nebo se zeleninovým salátem a uvařenými brambory.

Dnes si budeme povídat o cuketových rolkách s žervé a jejich podávání při svěžím venkovním posezení na čerstvém letním vzduchu v zelené zahradě.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů