Na přípravu jídla cuketové čatní s rajčaty budeme potřebovat:
1 kg zralých rajčat, 70 dkg cibule, 70 dkg cukety, 3 dl octa, 1,5 kg jablek, 3 dkg soli, 5 dkg cukru, kousek celé skořice, 2 lžičky mletého pepře, 4 lžičky chilli koření, 2 lžičky tlučeného hřebíčku, 3 dkg hořčičných semínek
Postup přípravy: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostky. Pak ji posypeme cukrem a necháme alespoň 6 hodin (nejlépe přes noc) v proležet leničce. Poté přidáme oloupaná, na kostičky nakrájená jablka a koření (najlépe v sáčku) a zalijeme octem. Zvolna vaříme, až směs zhoustne (trvá to 1-1,5 hodiny). Poté odstraníme sáček s kořením a ještě horkou směs plníme do skleniček. Naplněné skleničky obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Další články
Zapečené cukety s nivou a brambory.
Červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Medovníkové kuličky skladujeme v chladu.
Karbanátky z patizonu jíme s bramborem.
Recept na bramboráky s masovou směsí kterou překryjeme druhým bramborákem.
Cuketové karbanátky osmažíme dozlatova.
Cuketová buchta s tvarohem, na kterou si připravíme menší plech.
Kukuřice roste ve více zemích než jakákoli jiná plodina.
Cuketové placičky osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji.
Olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Velbloud potravu přežvykuje.
Cuketová nádivka s brambory.
Špenátové rizoto s kuřecím masem a česnekem.
Aromatická cibule pochází podle názoru některých odborníků z oblasti Střední Asie.
Cuketové čatní s rajčaty přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.