Na přípravu jídla podle receptu cuketové brambory s rozmarýnem budeme potřebovat:
Množství na 4 porce: 8 malých nových brambor, 8 snítek rozmarýnu, malá cuketa, 5 lžic olivového oleje, mletý pepř, sůl, 2 lžíce strouhaného parmezánu, růžový pepř
Postup přípravy: Brambory vaříme 15 minut do poloměkka.
Rozmarýn omyjeme a osušíme.
Cuketu očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na 16 tenkých plátků. Jednotlivé plátky cukety potřeme 2 lžícemi olivového oleje, osolíme, opepříme mletým pepřem a posypeme lžicí nastrohaného parmezánu.
Brambory vodorovně rozpůlíme a na každou polovinu položíme 2 plátky cukety. Poloviny brambor přiložíme k sobě a protkneme snítkou rozmarýnu. Brambory poklademe na vymazaný plech, pokapeme olejem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 20 minut. Potom je posypeme lžící parmezánu a růžovým pepřem a podáváme.
Další články
Francouzské brambory se salámem potřeme třetinou sýra.
Cuketa plněná šunkou a sýrem se dá péct na plechu.
Cuketové lívance smažíme do zlatova.
Frankfurtská polévka se vaří s kostičkami brambor.
Polévka z cukety se sýrem se posype zelenou petrželkou.
Krémová cuketová polévka kterou rozmixujeme.
Francouzské brambory s uzeným masem chutnají doplněné kyselou okurkou.
Cuketový koláč s tvarohem pečeme cca 15 minut.
Při podávání borůvkové lívance pokapeme medem.
Americké lívance krájíme všechny najednou.
Doma vařená domácí gulášová polévka se vaří do změknutí brambor i mrkve.
Lehký francouzský koláč s třešněmi poprášíme cukrem.
Recept na jídlo cuketové brambory s rozmarýnempřichází do kuchyně se svěží inspirací a řadou nových chutí. Cukety v průběhu dní horkého léta zrají na teplému slunci.
Koláč s cuketovými povidly posypeme na povrchu drobenkou.
Pizza s cuketami a kozím sýrem se upeče dorůžova.