Na přípravu jídla cuketa v sýrovém těstíčku budeme potřebovat:
1 středně velká cuketa, 3 vrchovaté lžíce hladké mouky nebo rýžové mouky, 2 vrchovaté lžíce Solamylu, sůl, 3 stroužky česneku, 2-3 vejce, mletý pepř, vegeta, minerálka bez příchutě, 100 g strouhaného tvrdého sýra, trochu pálivé papriky nebo kousek rozdrcené sušené feferonky, 2 lžíce sojové omáčky, olej na smažení
Postup přípravy: Cuketu oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 1/2 cm, potřeme solí s rozdrceným česnekem a necháme uležet. Na těstíčko smícháme Solamyl, mouku, mletý pepř, papriku, sůl, sojovou omáčku, vegetu, vejce a minerálkou zaděláme na kašovité (hustší) těstíčko. Nakonec do těstíčka přidáme nastrouhaný sýr a obalujeme v něm plátky cukety, které poté osmažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje do růžova. Osmaženou cuketu v sýrovém těstíčku položíme na ubrousek a necháme okapat. Podáváme jako s bramborem a tatarskou omáčkou nebo jogurtovým dresinkem.
Další články
Zapečené cukety s nivou a brambory.
Cuketová nádivka s brambory.
Bramboráky s masovou směsí překryjeme druhým bramborákem.
Jogurt vzniká kysáním mléka.
Medové řezy ozdobíme čokoládovou polevou.
Cuketová buchta s tvarohem, na kterou si připravíme menší plech.
Sladké dýňové zelí zahustěte hladkou moukou.
Medovníkové kuličky skladujeme v chladu.
Cuketové karbanátky osmažíme dozlatova.
Cuketové placičky osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji.
Červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Kukuřice roste ve více zemích než jakákoli jiná plodina.
Bramboráky ze syrových brambor ke kterým můžeme přidat škvarky.
Cuketa v sýrovém těstíčku přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.