Na přípravu jídla cuketa plněná vepřovým masem budeme potřebovat:
1 cuketa, 250 g mletého vepřového masa, mletý pepř, sůl, 3 stroužky česneku (utřeme), 1 menší cibule, 1 lžička koření čubrica, olej na zakápnutí v pekáči
Postup přípravy: Cuketu podélně v jedné třetině nakrojíme a vnitřek vydlabeme. Mleté maso rozmícháme společně se všemi ingrediencemi. Cuketu naplníme smíchanou masovou směsí, vložíme do pekáče, zakápneme olejem a podlijeme trochu vodou. Vložíme do trouby a zapékáme 30-45 minut.
Další články
Zapečené cukety s nivou a brambory.
Cuketové placičky osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji.
Olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Ženšen korejský považují lidé za elixír.
Medovníkové kuličky skladujeme v chladu.
Cuketová nádivka s brambory.
Sladké dýňové zelí zahustěte hladkou moukou.
Červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Bramboráky s masovou směsí překryjeme druhým bramborákem.
Medové řezy ozdobíme čokoládovou polevou.
Jogurt vzniká kysáním mléka.
Cuketová buchta s tvarohem, na kterou si připravíme menší plech.
Cuketové karbanátky osmažíme dozlatova.
Bramboráky ze syrových brambor ke kterým můžeme přidat škvarky.
Cuketa plněná vepřovým masem přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.