Recepty se různě připravují.
Na přípravu jídla podle receptu rajská omáčka z rajčatového pyré budeme potřebovat tyto ingredience: 3 cibule, 5 velkých mrkví, 1/2 celeru, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, 700 g hovězího masa, 100 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 500 ml rajčatového pyré (passata), několik oloupaných rajčat, skořice, cukr, sůl, pepř, 1 smetana.
Postup přípravy: Uvedeme k varu vodu s cibulí, celerem, 3 mrkvemi a částí koření. Do mírně vroucí zeleninové vody vložíme maso, vaříme na mírném ohni doměkka. Zbylou cibuli a mrkev nastrouháme nahrubo a osmažíme na másle spolu s kořením, poprášíme moukou a lehce osmažíme. Zalijeme trochou chladné vody , promícháme na hladkou kašičku. Přilijeme ještě trochu vody nebo vývaru a počkáme až se směs prohřeje, přidáme passatu a loupaný rajčata, přidáme skořici, cukr a povaříme čtvrt hodiny. Dochutíme a rozmixujeme. Zjemníme smetanou.
Další články a recepty
Krutihlav obecný dorůstá do o něco větší velikosti než vrabec.
Uvařená fazolová polévka se smetanou se skví na seznamu jídel.
Z hub uvařená houbová polévka se doplní kapáním z vajíčka a mouky a zjemní mlékem.
Náležitě připravená koprová omáčka tvoří jednu položek pohoštění.
Vanilkou ochucené vanilkové rohlíčky korunují stolování.
Náležitě dochucená sladkokyselá omáčka tvoří jeden z pilířů pohoštění.
Lahodně chutnající jablečné pyré se připravuje z jablek, skořice a pudinku.
Během přípravy se koprová omáčka s vejcem doplní lžicí kyselého octa a dvěma hrstmi sekaného kopru.
Klasická rajská polévka s rýží se srozumitelným postupem pro začátečníky i pokročilé.
Během přípravy se hrášková polévka doplní hráškem a další zeleninou.
Čas pro rajskou omáčku z rajčatového pyré nadešel.
Na jídelníčku si koprová omáčka získala místo.
S umem připravená rajská omáčka se doplní nejlépe kynutým nebo houskovým knedlíkem.
Na jídlo koprová omáčka s hovězím masem se použijí kopr, mléko a hovězí maso.
Vařím s umem.
Na přípravu jídla malinové pyré přijdou vhod vedle malin také citronová šťáva.
Dochucená houbová omáčka se hodí do role stylového jídla z hub.
Pokrm hrášková omáčka se podává náležitě ozdobený.
Rajská omáčka z rajčatového pyré v sobě spojují chuť rajčatového pyré a hovězího masa.