Na přípravu jídla malinové pyré budeme potřebovat tyto suroviny:
Množství na 5 sklenic po 250 ml: 1 kg malin, šťáva a kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu, 1 kg želírovacího cukru
Postup přípravy:
Maliny přebereme, nasypeme do hrnce, zakapeme je citronovou šťávou vymačkanou z jednoho citronu, přidáme citronovou kůru a důkladně promícháme. Ovoce posypeme želírovacím cukrem, uvedeme do varu a za stálého míchání cca 1 minutu vaříme.
Hotové malinové pyré nalijeme do vyhřátých sklenic a zavíčkujeme. Otočíme dnem vzhůru je necháme asi 15 minut chladnout.
Další články
Pikantní medová omáčka k masu grilovanému a pečenému.
Kdoulový džem do kterého přidáme drcený kardamom.
Domácí jahodový džem nalijeme do čistých sklenic.
Grepovou marmeládu vaříme asi 30 minut.
Pomerančová marmeláda z pomerančů nakrájených na malé kousky.
Malinový džem nalijeme do sklenic.
Povidla z jablek necháme nakonec pomalu zchladnout.
Džem z černého rybízu za studena po několika dnech zkontrolujeme.
Třešňová marmeláda se skladuje naplněná do sklenic.
Banánové smoothie s kokosovým mlékem chutná vychlazené.
Jablečné pyré dáme vychladit do lednice.
Banánový dezert ozdobíme šlehačkou.
Kostkový cukr vyřešil problém nepraktických homolí.
Pyré z hrušek uložíme na suchém místě.
Malinové pyré zachová chuť a vůni ovoce i do podzimních a zimních dnů. Pozvěte do své kuchyně marmelády a džemy a uveďte je mezi své pokrmy.