Recepty se různě připravují.
Na přípravu jídla podle receptu koprová omáčka budeme potřebovat tyto ingredience: kopr dle chuti, 1-2 vejce, mouka na zahuštění (asi 2 lžíce - podle množství mléka), 1 litr mléka, sůl, cukr, ocet.
Postup přípravy: Do vařícího mléka přidáme kopr, vejce a zahustíme moukou rozmíchanou v trošce mléka. Dochutíme cukrem, solí. Ocet nelijeme do vařící omáčky, mohla by se nám srazit. Ochutíme až po mírném zchladnutí.
Další články a recepty
Vánoční rostliny nejsou jen tradiční vánoční stromek.
Během přípravy se fazolky na smetaně doplní brambory.
Náležitě dochucená sladkokyselá omáčka tvoří jeden z pilířů pohoštění.
Výhodně situovaný hrad Krupka chránil obchodní cesty přes Krušné hory.
Vanilkou ochucené vanilkové rohlíčky korunují stolování.
Během přípravy se koprová omáčka s vejcem doplní lžicí kyselého octa a dvěma hrstmi sekaného kopru.
Uvařená fazolová polévka se smetanou se skví na seznamu jídel.
Z hub uvařená houbová polévka se doplní kapáním z vajíčka a mouky a zjemní mlékem.
Náležitě připravená koprová omáčka tvoří jednu položek pohoštění.
Lahodně chutnající králík na smetaně se připravuje z králíka a smetany.
S umem připravená hlíva ústřičná na smetaně se doplní houskovým knedlíkem.
Čas pro koprovou omáčku nadešel.
Na jídlo koprová omáčka s hovězím masem se použijí kopr, mléko a hovězí maso.
Pokrm fazolky na smetaně se podává náležitě ozdobený.
Vařím s citem.
Na přípravu jídla koprové pesto přijdou vhod vedle kopru také olej, pažitka a bazalka.
Na jídelníčku si pizza se smetanou získala místo.
Dochucená houbová omáčka se hodí do role stylového jídla z hub.
Koprová omáčka v sobě spojují chuť kopru, brambor, vajec a mléka.