Oko

Králík na smetaně recept

Králík a recepty z něj.

Na přípravu jídla podle receptu králík na smetaně budeme potřebovat tyto suroviny:
1 králík, směs zeleniny na svíčkovou Halali, 1/2 kg mrkve (může být více), velká cibule, 1 menší celer, 15 dkg anglické slaniny, 3 stroužky česneku, 1/2 kelímku zakysané smetany, kelímek sladké smetany (šlehačka), nové koření, bobkový list, sůl, mletý pepř, vodu, trochu sladké mleté červené papriky

Postup přípravy receptu:
Králíka omyjeme, naporcujeme na jednotlivé porce a ze všech stran mírně osolíme (pozor, počítejte s tí, že Halali je slané).

Do pekáče vložíme na kostky pokrájenou cibuli, nakrájený česnek, na kostičky nakrájený celer a mrkev, zalijeme zeleninou Halali i s nálevem (kdo chce, může nálev z Halali slít) a přidáme nakrájenou anglickou slaninu.

Na tento základ poklademe jednotlivé porce králíka, opepříme mletým pepřem, přidáme bobkový list a nové koření, zalijeme vodou (do cca 3/4 výšky pekáče), přiklopíme, vložíme do vyhřáté trouby a za občasného otočení porcí a občasného dolití vody upečeme do měkka.

Poté pekáč vyjmeme z trouby, králíka vyndáme, obereme, z pekáče odstraníme koření a vše propasírujeme do hrnce nebo rozmixujeme.

Dolijeme cca 1/2 vody, přidáme trochu červené mleté papriky, provaříme a přidáme zakysanou a sladkou smetanu. Pokud je potřeba zahustit, přidáme trochu tmavé instantní jíšky.

Při podávání do omáčky vrátíme obrané králičí maso.


Další články

Králík na bazalce s patizonem chutná zjemněný máslem.
Cuketové pyré chutná s vařenými brambory.
Mangové pyré dochutíme tabascem a citronovou šťávou.
Dušený patizon na smetaně s česnekem a koprem nechte chvilku odležet.
Špenátová pomazánka je ozdobená nakrájenými vejci.
Třešňová omáčka doplní chuťově pečená masa.
Pomazánka z patizonu se hodí k namazání na čerstvé pečivo.
Hovězí jazyk na smetaně chutná s bramborovou kaší.
Jablečné pyré s pudinkem.
Mangové chutney skladujeme ve sklenici.
Malinové pyré nalijeme do sklenic.
Malinový dort s mascarpone posypeme nasekanou čokoládou.
Mangová omáčka s kuřecím vývarem.
Sladkokyselá omáčka se hodí k masu.

Králík na smetaně se hodí k nasycení, naplnění vyhládlého žaludku a tento recept dovede i pohladit svou chutí a vůní.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů