Na přípravu jídla zavařené cuketové zelí budeme potřebovat:
4 kg cukety, 6 cibulí, 500 g cukru, 50 g soli, 500 ml octa, 2 lžíce kmínu
Postup přípravy: Z cukety odstraníme jadérka a nahrubo ji postrouháme. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a vše promícháme s cukrem, kmínem, solí a octem. Necháme asi 30 minut odležet, naplníme do sklenic a 30 minut sterilujeme při teplotě 85 °C.
V zimě pak jen cuketové zelí podusíme na troše sádla a můžeme se pustit do jídla.
Další články
Cuketa plněná sýrem a šunkou nakrájenou na plátky.
Cuketová nádivka se sýrem kterou necháme zapéct.
Nakládaný zázvor v medu necháme odstát několik dní.
Cuketové zelí okmínujeme podle chuti.
Cuketové karbanátky smažíme dozlatova.
Polévka minestrone se vyznačuje bohatým obsahem zeleniny.
Medová buchta na plech vymazaný a moukou vysypaný.
Pochoutka jménem cibule se vyskytuje ve více než třech stech druhů.
Cuketová nádivka se sýrem a uzeným masem.
Vylisovaný olivový olej je součást středomořské kuchyně.
Karbanátky s patizonem chutnají s brambory.
Sušený červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Cvičení na ploché nohy, střídejte postavení na špičky a na paty.
Zelí se jako kulturní rostlina objevilo přibližně před pěti tisíci lety.
Zavařené cuketové zelí přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.