Oko

Zavařené cuketové zelí

Jídla z cukety

Na přípravu jídla zavařené cuketové zelí budeme potřebovat:
4 kg cukety, 6 cibulí, 500 g cukru, 50 g soli, 500 ml octa, 2 lžíce kmínu

Postup přípravy: Z cukety odstraníme jadérka a nahrubo ji postrouháme. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a vše promícháme s cukrem, kmínem, solí a octem. Necháme asi 30 minut odležet, naplníme do sklenic a 30 minut sterilujeme při teplotě 85 °C.

V zimě pak jen cuketové zelí podusíme na troše sádla a můžeme se pustit do jídla.


Další články

Cuketa plněná sýrem a šunkou nakrájenou na plátky.
Cuketová nádivka se sýrem kterou necháme zapéct.
Nakládaný zázvor v medu necháme odstát několik dní.
Cuketové zelí okmínujeme podle chuti.
Cuketové karbanátky smažíme dozlatova.
Polévka minestrone se vyznačuje bohatým obsahem zeleniny.
Medová buchta na plech vymazaný a moukou vysypaný.
Pochoutka jménem cibule se vyskytuje ve více než třech stech druhů.
Cuketová nádivka se sýrem a uzeným masem.
Vylisovaný olivový olej je součást středomořské kuchyně.
Karbanátky s patizonem chutnají s brambory.
Sušený červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Cvičení na ploché nohy, střídejte postavení na špičky a na paty.
Zelí se jako kulturní rostlina objevilo přibližně před pěti tisíci lety.

Zavařené cuketové zelí přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů