Oko

Zapečená cuketová směs recept

Když zrají cukety, několik receptů na přípravu jídel z cukety se může hodit.

Na přípravu jídla podle receptu zapečená cuketová směs budeme potřebovat: 1 cuketu, 2 velká rajčata, sůl, bazalku, worcesterovou omáčku, mletý černý pepř, grilovací koření, 250 gramů kuřecího masa, 100 gramů sýru eidam, 1 cibuli, mléko, 2 vejce.

Postup přípravy: Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli.

Přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso.

Promícháme, zakapeme worcesterovou omáčkou, osolíme, opepříme mletým pepřem, promícháme, přidáme na kousky pokrájená rajčata, bazalku a trochu grilovacího koření. Dusíme, až bude maso hotové.

Připravíme si zapékací mísu, na dno poklademe na plátky pokrájenou cuketu, na vrstvu cukety nalijeme část připravené směsi. Opět zasypeme cuketou a poté zbytkem směsi. Posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem. Posypeme mletým pepřem a dáme zapéct na 25 až 30 minut v troubě předem vyhřáté na teplotu 200 °C. Posledních 5 minut pečeme v nezakryté zapékací míse.

Příprava zapečené cuketové směsi trvá zhruba hodinu a 10 minut.


Další články

Současná průmyslově realizovaná těžba ropy zahrnuje celou řadu zkušenostmi vypilovaných postupů a procedur.

Klasická bůčková roláda provoní při přípravě kuchyni a při konzumaci pak svou chutí pozvedne náladu. Srolujeme ji, necháme vypéct kůrku, dáme vychladnout a podáváme je se sterilovanými okurkami, červenou řepou nebo jinou zeleninou.

Během přípravy se cuketová nádivka upeče spolu s naporcovaným kuřetem.

Lahodná cuketová buchta se upeče v troubě vyhřáté již s dostatečným časovým předstihem na teplotu 200 stupňů Celsia.

Dobře podušená masová směs na špagety, které při podávání nakonec posypeme strouhaným tvrdým sýrem.

Na malé kousky pokrájená zapečená cuketa se naplní připravenou směsí a na plechu upeče v dobře vyhřáté troubě.

V troubě pečená cuketová směs se připravuje pozvolným pečením.

Po dopečení se špenátová roláda potře náplní, sroluje a vloží přes noc do ledničky ztuhnout.

Šťavnatá a slaďoučká šlehačková roláda se upeče, stočí, nechá vychladnout, opět rozvine, namaže šlhačkovou náplní, opět svine a dá vychladit do chladničky.

Podle chuti ochucená zapečená dýně se nakonec dochutí v mléce rozšlehanými vejci, dopeče a můžeme ji podávat se zeleninovým salátem nebo politou jogurtem se sekaným koprem.

Patrně nejtypičtější rysy pokrmu zapečená brokolice jsou šťavnatá chuť a sýrová pružnost sahající svými kořeny do teplé kuchyně z vyhřáté trouby.

Na talíři se cuketa zapečená s nivou podává ještě teplá a doplněná vařenými brambory a dobře chutnajícím zeleninovým salátem, který ji doplní jako příloha hodná tohoto jídla.

Protože v neděli bývá obvyklá cuketová směs poněkud obyčejnou variantou, chce to přijít s něčím lepším a chuťově promyšlenějším, recept na přípravu zapečené cuketové směsi pak přijde vhod.

Jako celá řada dalších jídel z cukety zapečená cuketová směs v našem jídelníčku již napevno zapustila své jemné kořínky, pojďme nařezat proužky cukety, připravme si z ní směs a pak již zbývá jen ochutnat.

Jako hlavní jídlo má pokrm cuketové rolky s žervé něco do sebe a vhodně je na talíři při podávání může doplnit sterilovaná zelenina, případně zeleninový salát.

Je to stylová letní svačina nebo i večeře.

Na cuketovou roládu potřebujeme cuketu, smetanu ke šlehání, vejce, šunku, tvrdý sýr, česnek, polohrubou mouku, zakysanou smetanu nebo tvaroh, pomazánkové bez příchuti nebo lučinu, bylinky, mletý pepř na opepření a špetku soli na dosolení.

Z cukety, sýru eidam, sýru lučina, anglické slaniny, sušených rajčat, česneku, jarní cibulky, oleje, mletého pepře a soli připravené cuketové rolky se podávají samotné nebo se zeleninovým salátem a uvařenými brambory.

Dnes si budeme povídat o zapečené cuketové směsi a jejím podávání při posezení na svěžím venkovním letním vzduchu uprostřed zelené rozkvetlé zahrady.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů