Pár receptů na přípravu jídel z cukety inspiruje.
Na přípravu jídla podle receptu zapečená cuketa se sýrem a smetanou budeme potřebovat: 250 gramů cukety, 500 gramů větších brambor, 100 gramů šunky, 150 ml smetany (12% na vaření), 2 vejce, 50 gramů tvrdého sýra, 2 stroužky česneku, mletý černý pepř, sůl, petrželku (nebo jiné bylinky) na ozdobení (nemusí být).
Postup přípravy: Ve slupce uvařené brambory scedíme, necháme vychladnout a oloupeme.
Cuketu omyjeme.
Oloupané brambory a omytou cuketu nakrájíme na kolečka a střídavě klademe do pekáčku. Šunku nakrájíme na kostičky a nasypeme na brambory s cuketou. Vložíme na 10 až 15 minut do trouby vyhřáté na 180 až 200 °C a zapečeme.
Smetanu nalijeme do misky, přidáme vejce, nastrouhaný sýr, utřený česnek, mletý pepř a sůl. Promícháme a nalijeme na zapečenou cuketu s brambory. Vrátíme do trouby a při 180°C zapékáme ještě cca 20 minut. Nakonec můžeme zapečenou cuketu se sýrem a smetanou ozdobit bylinkami.
Další články
Náročným terénem Kavkazu se vinoucí hedvábná stezka, která vede oblastí Kavkazu patří mezi skvosty dopravní infrastruktury.
Dohladka uvařená frankfurtská polévka s bramborem se nechá vychladnout a vychladlou ji podáváme s krajíci chleba nebo ji můžeme jíst i samotnou.
Sametově hladká gulášová polévka s mletým masem doplní nejlépe domácí vdolky nebo také na krajíce nakrájený chléb.
Lahodná cuketová buchta se upeče v troubě vyhřáté již s dostatečným časovým předstihem na teplotu 200 stupňů Celsia.
Typické brokolicové placičky se sýrem mají šťavnatou chuť, jsou pružné a charakteristické je pro ně česnekové aroma. Svými kořeny sahají do teplé kuchyně z důkladně osmažené pánvičky.
Klasická zapečená cuketa s mletým masem provoní při přípravě kuchyni a při konzumaci pak svou chutí pozvednou náladu. Upečeme ji a pro lepší chuť k ní můžeme přidat rýži nebo pečivo jako přílohu.
Na talíři se francouzské brambory se sýrem podávají ještě zatepla bohatě posypané nastrouhaným sýrem, který necháme chvíli rozpéct.
Na plátky nakrájená cuketa s zapečená s nivou se podává ještě zatepla s vařenými brambory a zeleninovým salátem.
V oleji smažené cuketové karbanátky s mletým masem obalujeme ve strouhance a pak připravujeme osmažením. Podávají se samostatně nebo s vařenými brambory jako přílohou.
Během přípravy se sekaná s cuketou doplní mletým masem, strouhankou, peče, až se na povrchu začne vytvářet kůrka, nakrájí a podává.
Po připravení do pekáče se zapečené brambory s mletým masem přikryjí, upečou a dopečou v odkrytém stavu.
Podélně rozřízná zapečená cuketa se vydlabe, naplní směsí a upeče.
Protože bývá někdy trochu fádní, nabízí se přijít s receptem na přípravu zapečené varianty se sýrem a smetanou, je to typický podzimní pokrm.
Také zapečená cuketa se sýrem a smetanou obohacuje paletu receptů české kuchyně. Se sýrem a smetanou k sobě cuketa ladí.
Jako hlavní jídlo má zapečená cuketa s rajčaty něco do sebe, když sýr zezlátne, necháme ji trochu vychladnout a ještě teplou podáváme.
Je to lehký letní zeleninový recept.
Na zapečenou cuketu se sýrem potřebujeme cuketu, cibuli, sůl, česnek, salám, červenou papriku, strouhanku, vejce a strouhaný sýr na posypání.
S notnou dávkou kuchařské šikovnosti připravená zapečená cuketa s bramborem se nakrájí, doplní salátem, zmíněným bramborem a nakonec ji sníme.
Dnes si pojďme popovídat o zapečené cuketě se sýrem a smetanou. Kdo by ji nechal v talíři na stole jen tak zahálet.