Pár receptů na přípravu jídel z cukety inspiruje.
Na přípravu jídla podle receptu zapečená cuketa s masovou směsí budeme potřebovat: Množství na 4 porce: 2 cukety, 250 gramů mletého masa, 1 cibuli, 1 vejce, 4 stroužky česneku, mletý pepř, sůl, sušený tymián, čerstvé bylinky, 100 gramů strouhaného tvrdého sýra, olej na omaštění plechu.
Postup přípravy: Mleté maso osolíme, opepříme mletým pepřem a okořeníme tymiánem a prolisovaným česnekem. Vmícháme do něj vajíčko, nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a hrst čerstvých bylinek.
Cukety rozpulíme, lžičkou z nich vydlabeme zrníčka a zvenku i zevnitř je osolíme. Naplníme mletým masem, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme zhruba 40 minut na pomaštěném plechu při 180 °C, až jsou cukety měkké a maso propečené.
Jako příloha se k zapečené cuketě s masovou směsí hodí zeleninový salát a kousek pečiva nebo brambory.
Další články
Cukrovar slouží k výrobě cukru.
Na plátky nakrájená cuketa s zapečená s nivou se podává ještě zatepla s vařenými brambory a zeleninovým salátem.
V oleji smažené cuketové karbanátky s mletým masem obalujeme ve strouhance a pak připravujeme osmažením. Podávají se samostatně nebo s vařenými brambory jako přílohou.
Po připravení do pekáče se zapečené brambory s mletým masem přikryjí, upečou a dopečou v odkrytém stavu.
Klasické francouzské brambory se sýrem provoní při přípravě kuchyni a při konzumaci pak svou chutí pozvednou náladu. Upečeme je a pro lepší chuť do nich můžeme přidat mrkev, hrášek a petrželovou nať.
Podélně rozřízná zapečená cuketa se vydlabe, naplní směsí a upeče.
Lahodná cuketová buchta se upeče v troubě vyhřáté již s dostatečným časovým předstihem na teplotu 200 stupňů Celsia.
Na talíři se domácí gulášová polévka podává ještě zatepla zahuštěná moukou rozmíchanou v malém množství vody a důkladně povařená s dobře chutnajícím rohlíkem nebo krajícem chleba, který ji doplní jako příloha hodná tohoto jídla.
Dozlatova upečená domácí sekaná s cuketou se nechá vychladnout a vychladlou ji podáváme s bramborem, krající chleba, nebo ji můžeme jíst i samotnou.
Během přípravy se sekaná s cuketou doplní mletým masem, strouhankou, peče, až se na povrchu začne vytvářet kůrka, nakrájí a podává.
Sametově hladká gulášová polévka s mletým masem doplní nejlépe domácí vdolky nebo také na krajíce nakrájený chléb.
Typické brokolicové placičky se sýrem mají šťavnatou chuť, jsou pružné a charakteristické je pro ně česnekové aroma. Svými kořeny sahají do teplé kuchyně z důkladně osmažené pánvičky.
Protože bývá mnohdy cuketa trochu fádní, nabízí se přijít s receptem na přípravu zapečené varianty s masovou směsí. Je to mňamka a jednoduchá na přípravu.
Jako další řada receptů připravovaných z cukety obohatila také zapečená cuketa s těstovinami recepty české kuchyně.
Jako hlavní jídlo má zapečená cuketa s mletým masem něco do sebe, necháme ji trochu vychladnout a ještě teplou podáváme s rýží nebo pečivem.
Cuketa je na záhonech v zahrádce zeleninová královna, víte ale, od kdy se u nás pěstuje?
Z pěti postupně navršených vrstev připravená zapečená cuketa s těstovinami se nakrájí, doplní salátem a bramborem a sní.
Na zapečenou cuketu se sýrem potřebujeme cuketu, cibuli, sůl, česnek, salám, červenou papriku, strouhanku, vejce a strouhaný sýr na posypání.
Dnes si budeme povídat o zapečené cuketě s masovou směsí. Kdo by ji neznal.