Na přípravu jídla slaný cuketový nákyp budeme potřebovat:
1 kg nastrouhané cukety, 9 vajec, 6-8 stroužků česneku, 2-3 cibule, 250 g šunkového salámu, 750 g polohrubé mouky, 250 g strouhaného eidamu, 1 prášek do pečiva, mletý pepř, majoránka, sůl, tuk na vymazání, strouhanka na vysypání pekáče
Postup přípravy: Očištěnou cuketu vydlabeme a nahrubo nastrouháme. Eidam a šunkový salám také nahrubo nastrouháme a cibuli najemno nakrájíme.
Vše vložíme do mísy, smícháme, do směsi prolisujeme česnek, přidáme majoránku, osolíme a opepříme mletým pepřem.
Vejce rozkvedláme a přilijeme do směsi. Nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a promícháme.
Směs rozprostřeme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a pečeme cca 60 minut v troubě vyhřáté na teplotu 180°C.
Další články
Cuketová nádivka se sýrem, rajčaty a paprikami.
Nakládaný zázvor v medu necháme odstát několik dní.
Sušený červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Pochoutka jménem cibule se vyskytuje ve více než třech stech druhů.
Těstoviny s kozím sýrem kterým je posypeme.
Japonský samuraj byl příslušník tradiční vojenské šlechty.
Lisovaný olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Cuketový nákyp se sýrem zvolna zapečeme.
Cuketový nákyp s mletým masem pečeme dozlatova.
Patizon plněný mletým masem, přidáme sýr.
Cuketový nákyp pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 180 °C.
Pečené brambory v troubě podáváme se sklenicí mléka.
Cuketa s mletým masem chutná s bramborovou kaši.
Špenátový závin podáváme teplý.
Slaný cuketový nákyp přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.