Oko

Slaný cuketový nákyp

Jídla z cukety

Na přípravu jídla slaný cuketový nákyp budeme potřebovat:
1 kg nastrouhané cukety, 9 vajec, 6-8 stroužků česneku, 2-3 cibule, 250 g šunkového salámu, 750 g polohrubé mouky, 250 g strouhaného eidamu, 1 prášek do pečiva, mletý pepř, majoránka, sůl, tuk na vymazání, strouhanka na vysypání pekáče

Postup přípravy: Očištěnou cuketu vydlabeme a nahrubo nastrouháme. Eidam a šunkový salám také nahrubo nastrouháme a cibuli najemno nakrájíme.

Vše vložíme do mísy, smícháme, do směsi prolisujeme česnek, přidáme majoránku, osolíme a opepříme mletým pepřem.

Vejce rozkvedláme a přilijeme do směsi. Nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a promícháme.

Směs rozprostřeme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a pečeme cca 60 minut v troubě vyhřáté na teplotu 180°C.


Další články

Cuketová nádivka se sýrem, rajčaty a paprikami.
Nakládaný zázvor v medu necháme odstát několik dní.
Sušený červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Pochoutka jménem cibule se vyskytuje ve více než třech stech druhů.
Těstoviny s kozím sýrem kterým je posypeme.
Japonský samuraj byl příslušník tradiční vojenské šlechty.
Lisovaný olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Cuketový nákyp se sýrem zvolna zapečeme.
Cuketový nákyp s mletým masem pečeme dozlatova.
Patizon plněný mletým masem, přidáme sýr.
Cuketový nákyp pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 180 °C.
Pečené brambory v troubě podáváme se sklenicí mléka.
Cuketa s mletým masem chutná s bramborovou kaši.
Špenátový závin podáváme teplý.

Slaný cuketový nákyp přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů