Na přípravu jídla sekaná z cukety a mletého masa budeme potřebovat:
40 dkg mletého masa, 50 dkg očištěné cukety, 10 dkg 30% sýra, 4 vrchovaté lžíce hladké mouky, 4 lžíce strouhanky, 3 vejce, 2 lžičky prášku do pečiva, sůl, pepř, kmín, česnek, sádlo na vymazání pekáčku
Postup přípravy: Z oloupané cukety vydlabeme měkkou dužinu, nastrouháme nahrubo, sýr nastrouháme najemno, přidáme ostatní suroviny a promícháme.
Směs vložíme do pekáčku vymazaného sádlem a pečeme při teplotě 180-190 °C. Dobře propečeme, necháme malinko vychladnout a krájíme.
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Další články
Cuketa s mletým masem a bramborovou kaši.
Sekaná z cukety je upečena dozlatova.
Lisovaný olivový olej je součást středomořské kuchyně.
Polévka boršč od babičky, do každé porce přidáme trochu kysané smetany.
Sušený červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Cuketová bábovka chutná politá čokoládou.
Pochoutka jménem cibule se vyskytuje ve více než třech stech druhů.
Recept na bramboráky s masovou směsí, žampiony a zeleninou.
Patizon plněný mletým masem podáváme s brambory nebo pečivem.
Cuketový bramborák ubrouskem zbavíme přebytečného oleje.
Cuketová nádivka s mletým masem chutná s vařenými brambory.
Medovníkové kuličky skladujeme v chladu.
Špagety Marinara uvaříme dle návodu.
Vlašské ořechy obsahují tuky.
Sekaná z cukety a mletého masa přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.