Pár receptů na přípravu jídel z cukety přichází a inspiruje.
Na přípravu jídla podle receptu sekaná s cuketou v šunce budeme potřebovat: 500 gramů mletého masa )mix), 4 stroužky česneku, sůl, majoránku, 1 vejce, 3 lžíce strouhanky, 1 menší cuketu, dušenou vepřovou šunku.
Postup přípravy: Mleté maso smícháme s rozmačkaným česnekem, vejcem, solí, majoránkou, mletým pepřem, strouhankou a na pomoučeném vále z něj vytvoříme placku ve tvaru obdélníku.
Cuketu podélně rozkrojíme, vydlabeme z ní dužinu se semínky, podélně ji nakrájíme na tenké klínky, osolíme a necháme "vypotit".
Přebytečnou vodu, která se z cuket vypotí, otřeme utěrkou a každý klínek cukety zabalíme do dvou koleček šunky.
Cukety v šunce opatrně postupně balíme do připravené placky a upečeme.
Další články
Horizontální přenos DNA mezi navzájem nepříbuznými jedinci.
Na malé kousky natrhaná cuketová omeleta se zalije vejci rozmíchanými s kořením a nastrouhaným uzeným sýrem.
Sametově hladká gulášová polévka s mletým masem doplní nejlépe domácí vdolky nebo také na krajíce nakrájený chléb.
Po připravení do pekáče se zapečené brambory s mletým masem přikryjí, upečou a dopečou v odkrytém stavu.
Během přípravy se sekaná s cuketou doplní mletým masem, strouhankou, peče, až se na povrchu začne vytvářet kůrka, nakrájí a podává.
V sáčku uvařená bůčková sekaná se dochutí vegetou, solí a mletým pepřem.
Na talíři se domácí gulášová polévka podává ještě zatepla zahuštěná moukou rozmíchanou v malém množství vody a důkladně povařená s dobře chutnajícím rohlíkem nebo krajícem chleba, který ji doplní jako příloha hodná tohoto jídla.
Lahodná cuketová buchta se upeče v troubě vyhřáté již s dostatečným časovým předstihem na teplotu 200 stupňů Celsia.
V oleji smažené cuketové karbanátky s mletým masem obalujeme ve strouhance a pak připravujeme osmažením. Podávají se samostatně nebo s vařenými brambory jako přílohou.
Patrně nejtypičtější rysy bramboráků s masovou směsí jsou šťavnatá chuť, pružnost a česnekové aroma. Sahá svými kořeny do teplé kuchyně z důkladně osmažené pánvičky.
Klasické francouzské brambory se sýrem provoní při přípravě kuchyni a při konzumaci pak svou chutí pozvednou náladu. Upečeme je a pro lepší chuť do nich můžeme přidat mrkev, hrášek a petrželovou nať.
Dozlatova upečená domácí sekaná s cuketou se nechá vychladnout a vychladlou ji podáváme s bramborem, krající chleba, nebo ji můžeme jíst i samotnou.
Protože bývá mnohdy sekaná trochu fádní, nabízí se přijít s receptem na přípravu její varianty s cuketou v šunce.
Jako řada receptů z cukety obohatila jídla české kuchyně.
Jako hlavní jídlo má pokrm cuketová sekaná s mletým masem něco do sebe,je to dobré a vkusně jídlo.
Cukety jsou zelenou nebo žlutou zeleninovou princeznou.
Na domácí chleba z cukety potřebujeme cuketu, kefír, mouku, česnek, nastrouhaný sýr, sušená rajčata a rozmarýn, sýr a tykvová semínka na posypání.
Z ve slupce nastrouhané cukety, mletého masa, vajec, strouhanky, sýra a koření připravená cuketová sekaná se sýrem se nakrájí a sní.
Dnes si budeme povídat o sekané s cuketou v šunce a jejím podávání. Kdo by neznal sekanou, víte ale, proč se jí tak říká.