Když cukety zrají, výběr s recepty na jídla z cukety přijde vhod.
Na přípravu jídla podle receptu pomazánka z cukety a sušených rajčat budeme potřebovat: 250 gramů mladé cukety, 1 větší stroužek česneku, 2 jarní cibulky, 1 lžíci sladké chilli omáčky, 5-6 sušených rajčat v oleji, 60-80 gramů oravské slaniny, 120 gramů strouhaného sýra (gouda, niva), sůl, mletý pepř, česnekové topinky.
Postup přípravy: Slaninu, česnek a bílou část cibulky nakrájíme na kousky. Cuketu nastrouháme i se slupkou na struhadle s hrubšími slzičkami.
Oravskou slaninu opečeme a přidáme cibulku s česnekem. Necháme zesklovatět a přidáme cuketu a osolíme. Dusíme zhruba 5 minut a přidáme nakrájená rajčata. Opékáme dalších zhruba pět minut a vmícháme chilli a strouhaný sýr (trochu sýra si odložíme na ozdobu). Sýr necháme rozpustit a dochutíme mletým pepřem.
Připravíme si topinky a potřeme je česnekem. Na teplé topinky natřeme ještě horkou pomazánku, posypeme zbylým strouhaným sýrem a nakrájenou zelenou cibulkou.
Další články
Dřevěný galion slouží jako symbol na lodní přídi.
Měkká avokádová pomazánka se důkladně promíchá, aby se promísily ingredience a pak se natře na chleba nebo jiné pečivo.
Připravená rajčatová bruschetta se podává ještě teplá na plátcích bagety.
Během přípravy se pomazánka z cukety dobře promícha a ihned může podávat, nejlépe namazaná na opečeném toustu.
Na špalíčky nakrájená cuketa plněná šunkou a sýrem se nakonec podlije a upeče.
Po vymíchání se brokolicová pomazánka namaže na pečivo a může podávat k jídlu.
Cukrem podle chuti ochucené a čerstvou citronovou šťávou okyselené české dušené zelí se zapráší hladkou moukou.
Dobře sterilované cuketové zelí se steriluje ve sklenicích a po vychladnutí uloží do regálů.
Na talíři se cuketa s mletým masem podává s vařenými brambory nebo doma připravenou bramborovou kaší.
Šťavnaté dušené červené zelí dochutíme citronem a podle potřeby ho můžeme i dosladit cukrem.
Lahodná cuketová buchta se upeče při teplotě 200 stupňů.
Klasická cuketová pomazánka na topinky provoní při přípravě letních den a při konzumaci pak dlouhý podzimní nebo zimní večer.
Když uzrává cuket na záhonech v rychlém sledu dostatečné množství, přijde recept na toto zeleninové jídlo vhod. Je to taková lehká letní mňamka a na topinky se opravdu hodí.
Pomazánka z cukety a sušených rajčat má v jídelníčku své místo, načerpejme inspiraci, připravme si ji a nakonec i namažme na topinky a snězme s chutí.
Z cuket, cibulí, česneku, sojové omáčky, zázvoru, mleté papriky, kečupu, oleje, namletých zelených paprik a rajčat připravená pomazánka z cukety na topinky se uchováváme v lednici a pak namaže na topinky.
Protože přímo božsky voní, láká k namazání ještě za tepla tak, jak chutná nejlépe.
Na pomazánku ze žluté cukety potřebujeme cuketu, česnek, chilli papričky, nastrouhaný parmezán, jogurt, mletý pepř, bazalku a špetku soli na osolení.
Ještě zatepla se pikantní pomazánka z cukety rozetře na topinky.
Dnes si budeme vyprávět o přípravě pomazánky z cukety a sušených rajčat hodící se k letnímu pošmáknutí při posezení za zahradním stolem.