Oko

Nakládané cuketové karbanátky se sýrem recept

Rozmanitá jídla z cukety chutnají skvěle nejen v létní době, kdy cukety hromadně dozrávají na záhonech v zahrádkách.

Na přípravu jídla podle receptu nakládané cuketové karbanátky se sýrem budeme potřebovat:
Množství na 4 porce: 1 kilogram cukety, 200 gramů tvrdého sýra, 1 lžíci soli, 5-8 stroužků česneku, 1 lžíci vegety, 3-4 vajíčka, 4 lžíce strouhanky, 1 lžíci solamylu, 2 lžíce hladké mouky, 1 cibuli, pepř.
Na nálev: 1 litr vody, 3 dcl octa, 2-3 lžíce cukru, 4 kulaté pepře, 4 kuličky nového koření, 3 bobkové listy.

Postup přípravy: Cuketu nahrubo nastrouháme, osolíme a necháme zhruba 30 minut odpočinout v ledničce.

Poté vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, pepř, vegetu, vejce, solamyl, strouhanku, hladkou mouku, utřený česnek a nahrubo nastrouhanou cibuli.

Z takto připravené hmoty vytvážíme placičky, které ještě obalíme ve strouhance a osmažíme dorůžova v rozpáleném oleji.

Osmažené karbanátky vkládáme do sklenice vždy karbanátek, cibule, karbanátek, zalijeme převařeným nálevem a uložíme do lednice.

Po 2 až 3 dnech můžeme nakládané cuketové karbanátky se sýrem konzumovat.


Další články

Jemné nakládané červené zelí vydrží nesterilizované v chladu až 10 dní.

Kořeněným olejem zalité nakládané olomoucké tvarůžky necháme po alespoň 3 dny odležet.

Šťavnaté kedlubnové karbanátky připravíme z mletého masa, kedlubnu, vajec, mletého pepře, mleté papriky, majoránky, soli, namočené a vymačkané žemle a prolisovaného česneku.

Kořeněné cuketové karbanátky do trouby upečeme dorůžova ve vyhřáté troubě.

Z nahrubo nastrouhané cukety připravené cuketové karbanátky osmažíme dozlatova a podáváme s chlebem a plnotučnou hořčicí.

Během přípravy se cuketové karbanátky s mletým masem doplní vajíčkem a zahustí strouhankou.

Hotové špenátové karbanátky podáváme s dílky nakrájených rajčat.

Lahodné cuketové karbanátky se sýrem obalíme v mouce a osmažíme ze všech stran.

Klasicky nakládaný kozí sýr vydrží v chladu asi 3 týdny.

Na plechu plněná cuketa se naplní připravenou směsí a upeče.

Připravené karbanátky z brokolice podáváme s vařenými brambory, zeleninou nebo i jen tak samotné.

Na špalíčky nakrájená cuketa plněná šunkou a sýrem se nakonec podlije a upeče.

Recept na nakládané cuketové karbanátky se sýrem je zde s kuchařskou inspirací, připravíme si je, osmažíme, ochutnáme a když nám zachutnají, nakonec je i sníme.

Vaření a pečení je pro mne dobrá zábava a hobby.

Hotové smažené cuketové hranolky nejlépe chuťově doplní boma připravená bramborová kaše.

Na nakládané cuketové karbanátky potřebujeme cuketu, vejce, nastrouhaný sýr eidam, hladkou mouku, solamyl, koření, rozdrcený oloupaný česnek, cibuli a strouhanku.

Ještě teplé pečené cuketové hranolky podávame nejlépe s připraveným jogurtovým dipem.

Dnešní povídání o vaření a přípravě jídel otevřeme tímto chuťové pozoruhodným receptem. Pojďme přátelé, dnes si z cukety připravíme zase něco smaženého k zakousnutí.

Nakládané cuketové karbanátky se sýrem jsou rychle a snadno hotová pochoutka lahodně kyselé chuti připravená z cukety. Namísto klasicky připravených smažených karbanátků si dnes povíme o přípravě téhle nakládané cuketové karbanátkové varianty.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů