Oko

Cuketové karbanátky

Jídla z cukety

Na přípravu jídla cuketové karbanátky budeme potřebovat:
300 g cukety, 100 g tvrdého sýra, 100 g ovesných vloček, 1 vejce, 50 g strouhanky, 1 lžíce drceného kmínu, mletý pepř, sůl, 150 g měkkého salámu, 3 stroužky česneku, muškátový květ, majoránka nebo saturejka

Postup přípravy: Cuketu oloupeme, odstraníme jádra a nastrouháme ji nahrubo. Na hrubém struhadle přistrouháme i sýr, přidáme prolisovaný česnek, ovesné vločky, vejce, strouhanku a veškeré koření. Všechno promícháme a necháme pustit šťávu. Ke hmotě přidáme na drobné kostičky nakrájený salám. Pokud je příliš řídká, zahustíme strouhankou a rukama z hmoty tvarujeme menší karbanátky, obalujeme je ve strouhance, kterou dobře přitiskneme. Na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.


Další články

Zapečené cukety s nivou a brambory.
Cuketové zelí ochutíme.
Olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Minestrone je originální italský recept na polévku, uvařit ji není složité.
Cuketové placičky osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji.
Špenátové karbanátky podáváme obložené dílky rajčat.
Tužka se vyrábí na stejném principu již od sedmnáctého století.
Karbanátky z patizonu podáváme s bramborem.
Ludolfovo číslo pí bylo vypočteno s přesností 5000 miliard desetinných míst.
Cuketová nádivka s brambory.
Cuketová buchta s tvarohem, na kterou si připravíme menší plech.
Cibule pochází podle názoru některých odborníků z oblasti Střední Asie.

Cuketové karbanátky přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.

Informační stránky Yin.cz Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů