Na přípravu jídla květákovo-cuketová krémová polévka budeme potřebovat:
1 květák, 1 cuketa, 3 menší brambory, 1 litr zeleninového vývaru, 50 g másla, 200 ml smetany, mletý pepř, špetka muškátového oříšku, sůl
Dále: 3 plátky šunky, pečivo na krutonky, tymián
Postup přípravy: V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém opečeme na růžičky rozdělený květák a oloupanou pokrájenou cuketu. Po chvilce přidáme i oloupané brambory nakrájené na kostky a cca 10 minut opékáme. Poté zalijeme vývarem a povaříme do změknutí. Odstavíme, rozmixujeme dohladka, vrátíme na plotnu a necháme už jen přejít varem, poté přilijeme smetanu, opepříme mletým pepřem, osolíme a přidáme špetku muškátového oříšku.
K přidání do polévky si připravíme pečivo nakrájené na kostky a nasucho opečené v troubě, které můžeme zasypat tymiánem. Dále si na pánvičku natrháme šunku a opečeme ji dozlatova.
Další články
Brambory se dnes pěstují v téměř všech oblastech světa.
Sušený červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Japonský samuraj byl příslušník vojenské šlechty.
Lisovaný olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Italská cuketová polévka je zjemněná smetanou.
Cuketové zelí ochutíme kmínem podle chuti.
Cuketová polévka s rajčaty ke které se hodí italský chléb nebo bageta.
Cuketová polévka s koprem je dochucená koprem, bujónem, octem a cukrem.
Bramborová polévka se zeleninou do níž zašleháme smetanu se žloutkem.
Špagety se špenátem a slaninou opraženou.
Pochoutka jménem cibule se vyskytuje ve více než třech stech druhů.
Nakládaný zázvor v medu necháme odstát několik dní.
Zapečená cuketa se v troubě hřeje asi čtvrthodinku.
Domácí výroba tofu recept na přípravu.
Květákovo-cuketová krémová polévka přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.