Když zrají cukety, pár receptů na přípravu jídel z cukety může přijít vhod.
Na přípravu jídla podle receptu domácí chleba z cukety budeme potřebovat: 1 malou cuketu, lžíci soli, 300 ml kefíru, 500 gramů špaldové nebo klasické bílé hladké mouky, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíci cukru, 2 stroužky česneku, 50 gramů nastrouhaného sýra, lžičku soli, vrchovatou lžičku jedlé sody, 4 sušená rajčata v oleji, hrst čerstvého rozmarýnu a 25 gramů strouhaného sýra a 25 gramů tykvových semínek na posypání.
Postup přípravy: Nastrouháme, necháme pustit vodu a důkladně vymačkaáme cuketu. Smícháme veškeré suroviny a vypracujeme si těsto. Posypeme hrstí čerstvého rozmarýnu, 25 gramy strouhaného sýra a 25 gramy tykvových semínek a upečeme chléb.
Další články
Zelený, žlutý nebo červený angrešt na našich zahrádkách oblíbený ovocný keř.
Na malé kousky pokrájená zapečená cuketa se naplní připravenou směsí a na plechu upeče v dobře vyhřáté troubě.
Křupavý domácí medovník naneseme na pečicí papír, upečeme a dáme na alespoň dvě hodiny odležet v běžné pokojové teplotě.
V troubě pečená cuketová směs se připravuje pozvolným pečením.
Během přípravy se sekaná s cuketou doplní mletým masem, strouhankou, peče, až se na povrchu začne vytvářet kůrka, nakrájí a podává.
Lahodná cuketová buchta se upeče v troubě vyhřáté již s dostatečným časovým předstihem na teplotu 200 stupňů Celsia.
V sáčku uvařená bůčková sekaná se dochutí vegetou, solí a mletým pepřem.
Dočervena upečený závin s cuketou necháme vychladnout, vychladlý pocukrujeme a podáváme.
Patrně nejtypičtější rysy pokrmu francouzské brambory s uzeninou jsou šťavnatá chuť a sýrová pružnost sahající svými kořeny do teplé kuchyně z vyhřáté trouby.
Po vychlazení v lednici se domácí pařížská šlehačka druhý den vyšlehá stejným způsobem, jako normální šlehačka.
Klasické brambory s tvarohem provoní při přípravě kuchyni a při konzumaci pak svou chutí pozvedne náladu. Polijeme je máslem, posypeme bylinkami a podáváme s mlékem.
Na talíři se domácí gulášová polévka podává ještě zatepla zahuštěná moukou rozmíchanou v malém množství vody a důkladně povařená s dobře chutnajícím rohlíkem nebo krajícem chleba, který ji doplní jako příloha hodná tohoto jídla.
Protože obvykle bývá chleba z cukety tak trochu chudší varianta, nabízí se přijít s něčím lepším a chuťově promyšlenějším, recept na přípravu domácí varianty přijde vhod.
Jako celá řada jídel připravených z cukety také domácí chleba z cukety do našeho jídelníčku již vrostl svými kořeny a obohatil českou kuchyni.
Jako hlavní jídlo má pokrm domácí sekaná s cuketou něco do sebe, vhodně a vkusně jej při podávání na talíři upravíme.
Je to lehké a chuťově výrazné jídlo z receptů zeleninové kuchyně.
Na cuketovou polévku s nivou potřebujeme cuketu, zeleninový vývar, cibuli, smetanu, sýr niva, čerstvou zelenou petrželku na ozdobení, mletý pepř na opepření a špetku soli na dosolení.
Z ve slupce vařených brambor, hrubé mouky, vejce, krupice, soli, anglické slaniny a cibule připravený bramborový závin s kysaným zelím, které doplní máslo, klobása, stroužek česneku, mletý pepř a sůl, se nakrájí na plátky o síle přibližně 2 centimetry.
Dnes si budeme povídat o domácím chlebu z cukety, jeho přípravě a podávání nejlépe při příležitostném letním posezení při pěkném počasí venku na čerstvém vzduchu.