Oko

Domácí chleba z cukety recept

Když zrají cukety, pár receptů na přípravu jídel z cukety může přijít vhod.

Na přípravu jídla podle receptu domácí chleba z cukety budeme potřebovat: 1 malou cuketu, lžíci soli, 300 ml kefíru, 500 gramů špaldové nebo klasické bílé hladké mouky, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíci cukru, 2 stroužky česneku, 50 gramů nastrouhaného sýra, lžičku soli, vrchovatou lžičku jedlé sody, 4 sušená rajčata v oleji, hrst čerstvého rozmarýnu a 25 gramů strouhaného sýra a 25 gramů tykvových semínek na posypání.

Postup přípravy: Nastrouháme, necháme pustit vodu a důkladně vymačkaáme cuketu. Smícháme veškeré suroviny a vypracujeme si těsto. Posypeme hrstí čerstvého rozmarýnu, 25 gramy strouhaného sýra a 25 gramy tykvových semínek a upečeme chléb.


Další články

Zelený, žlutý nebo červený angrešt na našich zahrádkách oblíbený ovocný keř.

Na malé kousky pokrájená zapečená cuketa se naplní připravenou směsí a na plechu upeče v dobře vyhřáté troubě.

Křupavý domácí medovník naneseme na pečicí papír, upečeme a dáme na alespoň dvě hodiny odležet v běžné pokojové teplotě.

V troubě pečená cuketová směs se připravuje pozvolným pečením.

Během přípravy se sekaná s cuketou doplní mletým masem, strouhankou, peče, až se na povrchu začne vytvářet kůrka, nakrájí a podává.

Lahodná cuketová buchta se upeče v troubě vyhřáté již s dostatečným časovým předstihem na teplotu 200 stupňů Celsia.

V sáčku uvařená bůčková sekaná se dochutí vegetou, solí a mletým pepřem.

Dočervena upečený závin s cuketou necháme vychladnout, vychladlý pocukrujeme a podáváme.

Patrně nejtypičtější rysy pokrmu francouzské brambory s uzeninou jsou šťavnatá chuť a sýrová pružnost sahající svými kořeny do teplé kuchyně z vyhřáté trouby.

Po vychlazení v lednici se domácí pařížská šlehačka druhý den vyšlehá stejným způsobem, jako normální šlehačka.

Klasické brambory s tvarohem provoní při přípravě kuchyni a při konzumaci pak svou chutí pozvedne náladu. Polijeme je máslem, posypeme bylinkami a podáváme s mlékem.

Na talíři se domácí gulášová polévka podává ještě zatepla zahuštěná moukou rozmíchanou v malém množství vody a důkladně povařená s dobře chutnajícím rohlíkem nebo krajícem chleba, který ji doplní jako příloha hodná tohoto jídla.

Protože obvykle bývá chleba z cukety tak trochu chudší varianta, nabízí se přijít s něčím lepším a chuťově promyšlenějším, recept na přípravu domácí varianty přijde vhod.

Jako celá řada jídel připravených z cukety také domácí chleba z cukety do našeho jídelníčku již vrostl svými kořeny a obohatil českou kuchyni.

Jako hlavní jídlo má pokrm domácí sekaná s cuketou něco do sebe, vhodně a vkusně jej při podávání na talíři upravíme.

Je to lehké a chuťově výrazné jídlo z receptů zeleninové kuchyně.

Na cuketovou polévku s nivou potřebujeme cuketu, zeleninový vývar, cibuli, smetanu, sýr niva, čerstvou zelenou petrželku na ozdobení, mletý pepř na opepření a špetku soli na dosolení.

Z ve slupce vařených brambor, hrubé mouky, vejce, krupice, soli, anglické slaniny a cibule připravený bramborový závin s kysaným zelím, které doplní máslo, klobása, stroužek česneku, mletý pepř a sůl, se nakrájí na plátky o síle přibližně 2 centimetry.

Dnes si budeme povídat o domácím chlebu z cukety, jeho přípravě a podávání nejlépe při příležitostném letním posezení při pěkném počasí venku na čerstvém vzduchu.

Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů