Na přípravu jídla cukety plněné mletým masem budeme potřebovat:
4 cukety střední velikosti, 5 stroužků česneku, 2 větší cibule, 500 g mletého masa, 1/2 lžičky chilli, mletý pepř, sůl, lžička mletého nebo čerstvého zázvoru (nemusí být, ale je výborný), 2 rajčata, zelená petrželka, 100 g strouhaného sýra, olej
Postup přípravy: Cukety podélně rozkrojíme na polovinu a odstraněné semeníky. Na rozpáleném oleji osmahneme z obou stran, když zvláční, přendáme je na vymazaný plech. Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek, přidáme mleté maso a smažíme, až zbělá. Přidáme 1/2 lžičky chilli, mletého pepře, soli, nakonec vmícháme pokrájenou petrželku a pokrájená rajčata a ještě prohřejeme. Touto náplní naplníme připravené cukety, hustě zasypeme strouhaným sýrem a zapečeme 15-20 minut při teplotě 210 °C. Podáváme s okurkovým nebo zeleninovým salátem.
Další články
Zapečené cukety s nivou a brambory.
Velbloud potravu přežvykuje.
Medovníkové kuličky skladujeme v chladu.
Sladké dýňové zelí zahustěte hladkou moukou.
Cuketové karbanátky osmažíme dozlatova.
Červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Cuketová buchta s tvarohem, na kterou si připravíme menší plech.
Cuketové placičky osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji.
Olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Kukuřice roste ve více zemích než jakákoli jiná plodina.
Medové řezy ozdobíme čokoládovou polevou.
Cuketová nádivka s brambory.
Špenátové rizoto s kuřecím masem a česnekem.
Aromatická cibule pochází podle názoru některých odborníků z oblasti Střední Asie.
Cukety plněné mletým masem přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.