Na přípravu jídla cuketový nákyp s krupicí budeme potřebovat:
3 hrnky nastrouhané cukety, 2 středně velké cibule, 1 hrnek pšeničné krupice anebo dětské krupičky, 4 vejce, 1 lžička prášku do pečiva, 1/3 hrnku oleje, 25 dkg sýra, 30 dkg uzeného masa, 5 stroužků česneku, sůl, mletý pepř, petrželka nebo pažitka (cca 2 polévkové lžíce)
Postup přípravy: Cuketu a sýr nastrouháme nahrubo, cibuli pokrájíme nadrobno, pšeničnou krupici smícháme s práškem do pečiva, na kostičky nakrájené uzené maso, olej, 4 vejce, lžičku soli, trochu pepře, prolisovaný česnek a petrželku nebo pažitku nadrobno pokrájenou - všechny tyto ingredience smícháme v míse. Tím nám vznikne řidší směs, kterou nalijeme do pekáče nebo zapékací mísy vyložené pečícím papírem nebo vymazané a vysypané krupicí. Necháme chvilku před pečením stát, tím se nasákne krupička. Vložíme do trouby vyhřáté na 180´°C a pečeme, dokud nezezlátne na povrchu.
Další články
Cuketová nádivka se sýrem, rajčaty a paprikami.
Pečené brambory v troubě podáváme se sklenicí mléka.
Cuketa s mletým masem chutná s bramborovou kaši.
Cuketový nákyp se sýrem zvolna zapečeme.
Nakládaný zázvor v medu necháme odstát několik dní.
Cuketový nákyp pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 180 °C.
Sušený červený pepř lze nesnadno konzervovat.
Pochoutka jménem cibule se vyskytuje ve více než třech stech druhů.
Cuketový nákyp s mletým masem pečeme dozlatova.
Těstoviny s kozím sýrem kterým je posypeme.
Japonský samuraj byl příslušník tradiční vojenské šlechty.
Lisovaný olivový olej je součástí středomořské kuchyně.
Patizon plněný mletým masem, přidáme sýr.
Špenátový závin podáváme teplý.
Cuketový nákyp s krupicí přináší recept na jídlo, které je chloubou prostřeného stolu.